AB'den Trump'a tarife karşılığı
AB'den Trump'a tarife karşılığı
İçeriği Görüntüle

Endonezya, bir kez daha şiddetli bir depremle sarsıldı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin Maluku eyaletinin Tual kenti açıklarında, yerin yaklaşık 65,7 kilometre derinliğinde meydana geldiğini duyurdu. 6,7 büyüklüğündeki deprem, başta Tual olmak üzere çevre bölgelerde hissedildi.

Tsunami riski bulunmuyor

Depremin ardından tsunami alarmı verilmedi. Yetkililer, depremin açık denizde ve görece derin bir noktada meydana gelmesinin tsunami riskini ortadan kaldırdığını belirtti. Bu açıklama, bölge halkı arasında oluşan kısa süreli paniğin yatışmasına yardımcı oldu.

USGS tarafından yapılan açıklamada, depremin ardından şu ana kadar herhangi bir can ya da mal kaybı rapor edilmediği bildirildi. Ancak yerel yönetimler ve acil müdahale ekipleri, ihtiyatlı davranarak bölgedeki kırsal alanlarda hasar taraması çalışmalarına başladı.

Bölge halkı sarsıntıyı hissetti

Sarsıntının hissedildiği bölgelerde yaşayan vatandaşlar, yerel medya aracılığıyla deprem anında kısa süreli panik yaşandığını, bazı kişilerin evlerinden dışarıya çıktığını ifade etti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bazı evlerde eşyaların devrildiği görüldü ancak büyük çaplı bir hasar bildirilmedi.

Endonezya yine diken üstünde

Pasifik Deprem Kuşağı üzerinde yer alan Endonezya, dünyanın en aktif sismik bölgelerinden biri olarak biliniyor. Ülkede her yıl yüzlerce irili ufaklı deprem yaşanırken, yetkililer halkı acil durum planlarına sadık kalmaları ve deprem çantalarını hazır tutmaları konusunda uyarıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ