İzmir’de hafta sonu plan yapan vatandaşlara önemli bir uyarı geldi. Gediz Elektrik, 28 Mart 2026 Cumartesi günü kent genelinde birçok ilçeyi kapsayan planlı elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu. Şebeke yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle yapılacak kesintilerin gün boyunca farklı saat aralıklarında etkili olacağı bildirildi.

Yetkililer, kesintilerin özellikle sabah saatlerinden itibaren başlayarak bazı bölgelerde akşam saatlerine kadar sürebileceğini belirtti.

Çok sayıda ilçe kesintiden etkilenecek

Yapılan açıklamaya göre, İzmir elektrik kesintisi kapsamında Aliağa, Bayındır ve Bergama başta olmak üzere birçok ilçede geniş çaplı kesintiler yaşanacak. Çalışmaların, elektrik altyapısını güçlendirmek ve kesintisiz enerji sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği ifade edildi.

Meslek Fabrikası eyleminde ‘yoktu’ eleştirilerine yanıt: Tüm örgüt salı günü gelecekti
Meslek Fabrikası eyleminde ‘yoktu’ eleştirilerine yanıt: Tüm örgüt salı günü gelecekti
İçeriği Görüntüle

Kesintilerin farklı mahalle ve sokaklarda değişen saat dilimlerinde uygulanacağı vurgulandı.

Aliağa’da iki ayrı zaman dilimi

Aliağa ilçesinde kesintiler iki farklı zaman aralığında uygulanacak. Bozköy ve Fatih mahallelerinde sabah saatlerinde başlayacak kesintiler, öğleden sonra sona erecek.

Ayrıca Fatih ve Büyük Hayrettin Paşa mahallelerinde de aynı gün içerisinde planlı çalışmalar nedeniyle elektrik kesintisi yaşanacak. Vatandaşların bu saat aralıklarına dikkat etmesi istendi.

Bayındır’da gün boyu kesinti

Bayındır ilçesinde ise kesintiler daha uzun süreli olacak. Yusuflu, Yakacık, Fatih ve Buruncuk mahallelerinde sabah saat 09.00’dan itibaren başlayacak kesintilerin akşam 17.00’ye kadar süreceği açıklandı.

Aynı ilçede Havuzbaşı, Çınardibi, Balcılar, Dernekli ve Osmanlar mahallelerinde de gün boyu kesinti uygulanacak. Bu durum, özellikle kırsal mahallelerde günlük yaşamı doğrudan etkileyebilir.

Bergama’da geniş kapsamlı çalışma

Bergama ilçesinde de planlı çalışmalar kapsamında iki ayrı kesinti programı uygulanacak. Bayramcılar ve İsmailli mahallelerinde kesintiler öğle saatlerinde başlayacak.

İncecikler, Zeytindağ, Bozyerler ve Göçbeyli bölgelerinde ise sabah saatlerinden itibaren akşam saatlerine kadar sürecek kesintiler planlandı. Çok sayıda sokak ve yerleşim alanının bu çalışmalardan etkileneceği bildirildi.

Kesintiler neden yapılıyor

Gediz Elektrik yetkilileri, gerçekleştirilen şebeke yenileme ve bakım çalışmalarının uzun vadede enerji arz güvenliğini artırmayı hedeflediğini belirtti.

Bu kapsamda yapılan planlı kesintilerin, ileride yaşanabilecek arızaların önüne geçmek ve altyapıyı daha dayanıklı hale getirmek için gerekli olduğu ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ