İzmir’de 27 Mart 2026 Cuma günü elektrik kullanacak binlerce aboneyi yakından ilgilendiren yeni bir duyuru yapıldı. Gediz Elektrik, şebeke yenileme ve bakım çalışmaları nedeniyle kentin 19 ilçesinde planlı elektrik kesintisi uygulanacağını açıkladı. Sabah saatlerinden itibaren başlayacak kesintilerin bazı bölgelerde öğle saatlerinde sona ereceği, bazı mahallelerde ise akşama kadar süreceği bildirildi. Özellikle kırsal mahalleler, site yerleşimleri, ana caddeler ve çok sayıda sokakta enerji verilemeyecek olması nedeniyle vatandaşların önlem alması istendi.
Cuma günü İzmir’in dört bir yanında kesinti var
Gediz Elektrik’in paylaştığı listeye göre İzmir elektrik kesintisi sadece birkaç mahalleyle sınırlı değil. Aliağa’dan Tire’ye, Foça’dan Ödemiş’e kadar geniş bir alanda bakım ve yenileme çalışmaları yapılacak. Planlı kesintilerin nedeni olarak şebeke yenileme, teknik bakım, enerji hatlarının güçlendirilmesi ve altyapı düzenlemeleri gösterildi.
Özellikle gün içinde evden çalışanlar, esnaf, küçük işletmeler ve elektronik cihaz kullanan yurttaşların saat aralıklarına dikkat etmesi gerekiyor. Kesintiler bazı yerlerde iki ayrı zaman diliminde uygulanacak.
Aliağa, Balçova ve Bayındır’da uzun süreli çalışma yapılacak
Aliağa’da Bozköy ve Fatih mahallelerinde 10.00 ile 16.00 saatleri arasında kesinti yaşanacak. Aynı ilçede Fatih Mahallesi ile Büyük Hayrettin Paşa çevresindeki bazı sokaklarda ise 09.30 ile 13.30 arasında enerji verilemeyecek.
Balçova’da kesinti adresi İnciraltı oldu. Yağmur, Sandal, Pelikan ve Şebnem sokaklarını kapsayan bölgede elektrikler 09.30 ile 15.30 arasında kesilecek.
Bayındır’da ise kapsam daha geniş. Yakacık, Yusuflu, Buruncuk ve Fatih çevresinde 10.00-16.00 saatleri arasında kesinti uygulanacak. Söğütören, Çamlıbel, Karahalilli, Kızılcaağaç ve Hacı İbrahim mahallelerinde ise ikinci bir planlama ile 10.00-14.00 arasında enerji kesintisi yapılacak.
Bergama, Bornova ve Buca’da mahalle mahalle kesinti listesi açıklandı
Bergama’da Yukarıbey Kaplan, İsmailli ve Bayramcılar mahalleleri 09.00-15.00 saatleri arasında kesintiden etkilenecek. İncecikler, Kapukaya ve Yerlitahtacı bölgelerinde ise elektrikler 11.00’den 17.00’ye kadar kesilecek.
Bornova’da birden fazla mahalle ve farklı zaman dilimleri öne çıkıyor. Laka Mahallesi’nde 09.30-11.00 arasında kısa süreli bir çalışma yapılacak. Kazımdirik Mahallesi’nin bazı sokaklarında 10.30-12.30 arasında, Üniversite Caddesi çevresinde ise 10.00-12.00 arasında enerji kesintisi uygulanacak. Evka 3 Mahallesi’nde çok sayıda sokağı kapsayan planlı kesinti ise 10.00-16.00 saatleri arasında sürecek.
Buca’da Yıldızlar Mahallesi dikkat çekiyor. Manastır Sokak, Hasan Çavuş Sokak ve Şehit Er Zeki Toker Caddesi çevresinde 09.00-16.00 arasında kesinti olacak. Aynı mahallede daha geniş bir alanda ikinci planlamayla 09.00-17.00 saatleri arasında da elektrik verilemeyecek.
Çeşme ve Çiğli’de siteler ve yoğun yerleşimler etkilenecek
Çeşme’de Yıldız Altınkum ve Çiftlik mahallelerinde geniş bir alana yayılan planlı çalışma yapılacak. Çok sayıda sokak, küme ev ve site yolunu kapsayan kesinti 10.00 ile 16.30 saatleri arasında uygulanacak. Özellikle yazlık konutların bulunduğu bölgelerde yaşayanların gün boyu elektrik kullanımına dair tedbir alması gerekiyor.
Çiğli’de Aydınlıkevler Mahallesi’nde 09.00-13.00 arasında, Atatürk Mahallesi’nde ise 09.00-17.00 arasında enerji kesintisi olacak. Bu ilçede gün boyuna yayılan kesinti, uzun süreli planlama nedeniyle dikkat çekiyor.
Dikili ve Foça’da kıyı hattı da listede
Dikili’de Cumhuriyet, İsmetpaşa, Kızılçukur, İslamlar ve Kabakum mahalleleri 09.00-11.00 saatleri arasında elektrik alamayacak. Kıyı hattına yakın sokakların da listede olması, sabah saatlerinde bölgede yaşamı doğrudan etkileyecek.
Foça ise en yoğun kesinti programlarından birine sahip ilçelerden biri oldu. Mareşal Fevzi Çakmak, Ilıpınar, Fevzi Çakmak, Hacıveli, Yeniköy, Mustafa Kemal Atatürk, Kazım Dirik, Kemal Atatürk, Koca Mehmetler ve Yenibağarası mahallelerinde 10.00-16.00 saatleri arasında geniş kapsamlı çalışma yürütülecek. İlçede ayrıca Hacıveli ve Kazım Dirik mahallelerinin bazı bölümlerinde 09.00-15.00 saatleri arasında ikinci bir kesinti uygulanacak.
Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka ve Kemalpaşa da listede
Güzelbahçe’de Yelki ve Çamlı mahalleleri 10.00-16.00 arasında kesintiden etkilenecek. Çamlı’daki çok sayıda sokak ve Seferihisar Caddesi hattı da çalışma alanına dahil edildi.
Karabağlar’da Kavacık Mahallesi’nde 10.00-15.00 saatleri arasında enerji kesintisi yaşanacak.
Karşıyaka’da Şemikler Mahallesi’nde çok sayıda sokağı kapsayan planlı bakım 09.00-15.00 saatleri arasında yapılacak.
Kemalpaşa’da Ören 75. Yıl Cumhuriyet ile Armutlu Hürriyet mahallelerinde 09.00-13.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.
Kiraz ve Menderes’te kesintiler akşama kadar sürecek
Kiraz ilçesinde Tumbullar, Umurlu, Taşlıyatak, Doğancılar ve Karabulu mahallelerinde 09.30 ile 17.30 arasında oldukça uzun süreli bir planlı elektrik kesintisi yaşanacak. Kırsal alanları da kapsayan bu programın gün boyu etkili olması bekleniyor.
Menderes’te Kemalpaşa, Gölcükler, Gazipaşa Altıntepe, Görece Cumhuriyet ve Hürriyet mahallelerinde 10.00-16.00 arasında kesinti olacak. Ahmetbeyli ve Çile mahallelerinde ise çalışma daha erken başlayacak ve 09.00-17.00 saatleri arasında sürecek.
Menemen, Ödemiş ve Tire’de çok sayıda mahalle etkilenecek
Menemen’de Yıldırım, Fatih, Buruncuk ve Hatundere mahallelerinde 09.30-13.30 arasında kesinti uygulanacak. Musabey, Mermerli, Çavuş, Camiikebir, Ahıhıdır ve Yahşelli mahallelerinde 09.00-11.30 arasında enerji verilemeyecek. Hatundere’de ayrıca 13.00-16.00 saatleri arasında ikinci bir kesinti daha yapılacak.
Ödemiş’te Büyükavulcuk, Birgi, Gerçekli Ocaklı ve Küçükavulcuk mahallelerinde 09.00-17.00 arasında kesinti var. Süleyman Demirel Mahallesi’nin bir bölümünde 10.00-16.00 arasında, başka bir bölümünde ise 09.00-15.00 arasında elektrik kesintisi uygulanacak. Birgi’de ayrıca çok sayıda cadde ve sokağı kapsayan geniş bir alan 12.30-18.30 saatleri arasında enerjisiz kalacak.
Tire’de ise Toki, Boynuyoğun, Cambazlı, Çeriközü, Çiniyeri, Dallık, Dibekçi, Dündarlı, Somak, Yamandere, Adnan Menderes, Büyükkemerdere, Büyükkömürcü, Dağdere, Işıklı, Küçükburun, Küçükkemerdere, Küçükkömürcü, Kürdüllü Dere, Duatepe İhsaniye ve Karaca Ali dahil çok geniş bir alanda 10.00-16.00 arasında kesinti uygulanacak.





