Güzelbahçe, kurtuluşunun 102’nci yılını hem coşku hem de hüzünle kutladı. Sabah Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayan program, akşam saatlerinde Yalı Mahallesi Güzmar Marketi’nin açılışıyla devam etti. Açılış törenine CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altan İnanç, Belediye Başkanı Mustafa Günay, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Her mahalleye Güzmar sözü

Başkan Mustafa Günay, açılışta yaptığı konuşmada Güzmar Marketlerin sosyal belediyecilik anlayışının en somut örneklerinden biri olduğunu vurguladı. Günay, “Geçtiğimiz ay Dutdibi Kafe’nin açılışında sizlere söz vermiştik: 11 Eylül’de Yalı Güzmar’ı açacağız demiştik. Bugün bu sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Belediyecilik sadece yol yapmak ya da çöp toplamak değildir; halkımızın günlük ihtiyaçlarına destek olmaktır. Bu nedenle hem halk marketleri hem de halk kafeleri hayata geçirdik. Çiftçimizin, köylümüzün yanında olduk. Güzmar Marketlerimiz uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleriyle vatandaşın yükünü hafifletiyor. Her mahalleye Güzmar açacağız” dedi.

Çocuklar ve gençler için fırsat: Bayraklı’da kış spor okulları başlıyor
Çocuklar ve gençler için fırsat: Bayraklı’da kış spor okulları başlıyor
İçeriği Görüntüle

Sessiz yürüyüşle fener alayı

Market açılışının ardından Güzelbahçeliler, ellerinde fenerlerle Sessiz Yürüyüş temalı bir yürüyüş gerçekleştirdi. Balçova’da yaşanan saldırı sonucu şehit düşen güvenlik güçleri anısına sessiz geçen yürüyüş, Yalı Mahallesi’nden başlayarak Tabaoğlu Parkı Atatürk Anıtı’na kadar devam etti. Vatandaşlar burada toplu fotoğraf çektirerek günü sonlandırdı.

Guzelbahce Ic 1

Uygun fiyatlı alışverişin adresi

Güzmar Marketler, Güzelbahçe’de hem ekonomik açıdan vatandaşlara destek olmayı hem de yerel üreticiye katkı sağlamayı hedefliyor. Marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünleri piyasa koşullarına göre daha uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Belediye yetkilileri, Güzmar’ın kısa sürede ilçenin dört bir yanına yayılacağını ve halkın günlük yaşamına doğrudan katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ