İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Ankara ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Türk Eğitim Derneği (TED) Okulları iş birliğiyle yürütülen 180 saatlik 'English for Journalists’ projesini başarıyla tamamlayan kursiyerler Ankara’da düzenlenen özel törenle mezun oldu.

İşte Başkan Tugay’ın açıkladığı yeni belge
İşte Başkan Tugay’ın açıkladığı yeni belge
İçeriği Görüntüle

Törene; İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Ankara Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Akarsu Çelik, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, İGC Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, İGC Dijital Medya Danışmanı Levent Özen, İzmir, Ankara, Antalya’dan kursiyerler ve öğretmenler katıldı.

“GAZETECİLERİN YABANCI DİLLERİNİ GELİŞTİRMELERİ ŞART”

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Meslektaşlarımızın kendilerini geliştirmeleri ve yeni beceriler kazanmaları bizim için çok kıymetli. Gazetecilerin evrensel değerleri yakalayabilmesi için yabancı dillerini geliştirmeleri şart. Bu önemli konuda destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Projede emeği geçen tüm paydaşlarımıza ve öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Törende, eğitim sürecine katılan her ilden öğrenci ve eğitmen temsilcileri de deneyimlerini paylaştı. İzmir adına İngilizce konuşan İGC Proje Koordinatörü Reyhan Şenay ise gazeteciler için İngilizce öğrenmenin bir zorunluluk olduğunu kaydetti.

“ELEŞTİREL DÜŞÜNME VE MESLEKİ ÖZGÜVEN GELİŞTİ”

TED İzmir’den Eğitmen Gökçe İkier de projeyi başarıyla tamamladıkları için çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Gazeteciler dersler boyunca yalnızca dil bilgisi değil; eleştirel düşünme, uluslararası iletişim dili ve mesleki özgüven de gelişti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi