İskoçyalı Julieta Lorena Martinez, ATV ekranlarında yayınlanan “Kuruluş Osman” dizisini izledikten sonra hayatının yönünü değiştirdi. Bozdağ Film imzalı yapımı izlerken Türk kültürüne ve İslam’a ilgi duymaya başlayan Martinez, yaptığı araştırmalar sonucunda Müslüman olmaya karar verdi.

Bozdağ Film tarafından yapılan açıklamada, Martinez’in diziyi izledikten sonra Türk tarihi ve kültürüne dair merakının giderek arttığı, bu süreçte İslam’ı araştırarak şehadet getirdiği belirtildi.

Bozdağ Film platolarında duygusal ziyaret

Martinez, Türkiye’ye gelerek dizinin çekildiği Bozdağ Film Platoları’nı ziyaret etti. “Kuruluş Osman”ın çekim alanlarını gezerek Kayı Obası’nı da gören Martinez, Türk tarihine yakından tanıklık etme fırsatı buldu.

2025 Nobel Fizik Ödülü üç bilim insanına verildi
2025 Nobel Fizik Ödülü üç bilim insanına verildi
İçeriği Görüntüle

Ziyareti sırasında tesettüre giren Martinez, duygularını “Bu benim için ruhani bir yolculuktu. Bozdağ Film’e beni yeniden hayata döndürdüğü için teşekkür ederim. Tamamen yenilenmiş hissediyorum” sözleriyle dile getirdi.

“Kuruluş Osman’ı izledim, Kur’an okumaya başladım”

Martinez, Kovid-19 salgını döneminde Türk dizilerini izlemeye başladığını belirtti. “Kuruluş Osman”da anlatılan hikâyenin, Türk tarihinin ve İslam’ın kendisini derinden etkilediğini söyleyen Martinez, dizinin ardından Kur’an-ı Kerim okumaya başladığını anlattı.

Türk kültürüne ilgisinin bu süreçte giderek büyüdüğünü ifade eden Martinez, “Hikayeden, tarihten ve İslam hakkında öğrendiklerimden çok etkilendim. İki yıl süren bu süreç sonunda Müslüman oldum” dedi.

Türk dizileri kültürel etki yaratıyor

Julieta Lorena Martinez’in hikayesi, son yıllarda Türk dizilerinin yalnızca eğlence aracı değil, kültürel ve manevi etki gücü taşıyan bir fenomen haline geldiğini bir kez daha ortaya koydu.

Bozdağ Film yapımı “Kuruluş Osman”, Türkiye sınırlarını aşarak dünyanın dört bir yanında milyonlarca izleyiciye ulaşırken, Martinez gibi birçok yabancının Türk tarihine, diline ve kültürüne ilgi duymasına vesile oluyor.

Kaynak: haber merkezi