Dilenci kılığına girerek 1 milyon TL’lik hırsızlık yaptılar
Dilenci kılığına girerek 1 milyon TL’lik hırsızlık yaptılar
İçeriği Görüntüle

İYİ Parti, 11 Temmuz’da PKK tarafından düzenlenen sembolik silah bırakma töreni ve sonrasında TBMM'de gündeme gelen komisyon kurulması çalışmalarına karşı sahaya iniyor. “Birinci vazifen” ismiyle düzenlenecek miting serisinin ilk durağı, 3 Ağustos 2025’te Bursa Osmangazi Meydanı olacak.

Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu’nun konuşmacı olarak yer alacağı mitingde, İYİ Parti’nin sürece neden karşı çıktığı ve TBMM’de kurulacak olan komisyona neden üye vermediği kamuoyuna açıklanacak. Partinin, sürecin “meşrulaştırılmasına” katkı sunmayacağı yönündeki kararı mitinglerde güçlü şekilde vurgulanacak.

“Birinci vazifen” vurgusuyla milli duruş mesajı

Mitinglerin “Birinci vazifen” ismini taşıması, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ne doğrudan bir gönderme olarak yorumlanıyor. Parti yetkilileri, bu sloganla Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş değerlerine sahip çıktıklarını ve bölünmeye karşı durduklarını ifade etmeyi amaçladıklarını belirtiyor.

İYİ Parti, bu miting serisinin yalnızca Bursa ile sınırlı kalmayacağını, Türkiye genelinde sürece karşı kitlesel tepkilerin artırılacağını duyurdu. Parti teşkilatları, önümüzdeki haftalarda farklı şehirlerde de miting hazırlıklarına başlayacak. 3 Ağustos'taki ilk miting, İYİP’in meydan stratejisinin önemli bir testi olacak.

Kaynak: haber merkezi