Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, bazı kamu görevlilerinin suç örgütleriyle bağlantılı hareket ederek çeşitli bilgileri aktardığı tespit edildi.

Soruşturmada şüphelilerin; suç kayıtları, aranma ve yakalama bilgileri, kırmızı bülten kayıtları, araç sorguları ve gümrük geçiş bilgilerine erişerek örgüt üyelerine aktardıkları öne sürüldü.

İzmir’in de bulunduğu 12 ilde eş zamanlı operasyon

Soruşturma kapsamında İstanbul merkezli olmak üzere İzmir, Muğla, Bursa, Edirne, Çanakkale, Sivas, Tekirdağ, Diyarbakır, Balıkesir, Ankara ve Kayseri’de 20 Temmuz’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda aralarında:

  • 2 denetimli serbestlik memuru,
  • 1 zabıt katibi,
  • 1 gümrük muhafaza müdür yardımcısı,
  • 15 gümrük muhafaza memuru,
  • 10 polis memuru,
  • 2 avukatın

da bulunduğu toplam 50 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Operasyonlarda 37 kişi yakalandı.

Dosyada milyarlarca liralık para trafiği

Soruşturma dosyasına giren MASAK ve banka incelemelerinde dikkat çeken para hareketleri de yer aldı.

Rapora göre bazı şüphelilerin hesaplarında milyarlarca liralık işlem hacmi tespit edildi. Şüpheli Serkan Cemal G.’nin farklı banka hesapları arasında yaklaşık 5 milyar 408 milyon 676 bin liralık işlem gerçekleştiği, Serkan Cemal G. ile İbrahim T. arasında ise yaklaşık 79 milyon 629 bin liralık para transferi olduğu belirtildi.

İbrahim T.’nin hesap hareketlerinde de yaklaşık 193 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu kaydedildi.

Fenomen Fatma Soydaş tutuklandı
Fenomen Fatma Soydaş tutuklandı
İçeriği Görüntüle

Uyuşturucu sevkiyatına ilişkin iddialar da dosyada

Soruşturma dosyasında yer alan kamera kayıtları, yazışmalar ve HTS incelemelerinde, uyuşturucu madde yüklü olduğu iddia edilen bir TIR’ın İpsala Sınır Kapısı’ndan X-Ray kontrolüne girmeden geçirildiği öne sürüldü.

Dosyada, şüpheliler arasındaki mesajlaşmalar, sınır kapısındaki geçişlere ilişkin yazışmalar ve gümrük sahasında çekilen görüntülerin delil olarak yer aldığı belirtildi.

24 kişi cezaevine gönderildi

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 24’ü çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

13 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü bildirildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ