zmir Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yoğun bir hafta sonunu geride bıraktı. İki gün boyunca kentin farklı noktalarında hem orman, hem ot, hem de kent yangınları ile mücadele eden ekipler, 48 saatte 220 olaya müdahale etti. Akşam saatlerinde Dikili’nin Çandarlı Mahallesi’nde çıkan yangın da büyük oranda kontrol altına alındı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yoğun bir hafta sonu geçirdi. Ateş savaşçıları, kent merkezindeki yangınların yanı sıra otluk ve kısmen ormanlık alanları etkileyen alevlerle mücadele etti.
Ekipler, akşam saatlerinde Dikili’nin Çandarlı Mahallesi Özlem Sitesi yakınlarında zeytinlik ve yeni fidanlık bölgede çıkan yangına müdahale etti.
Yerleşim yerlerine yakın bölgedeki yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle kontrol altına alındı. Bir diğer yangın da Menemen Maltepe köyü yakınlarında başladı. Akşam saatlerinde başlayan yangına arazözler ve endüstriyel araçlarla müdahale edildi.
Ot yangınları ağırlıkta
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı verilerine göre son 48 saatte 5 orman yangını, 5 yerleşim yeri küçük çaplı ağaç yangını, 110 ot yangını, 37 çöp yangını, 5 bahçe yangını çıktı. Araç ve ev gibi yangınlarla toplam sayı 220’yi buldu.
MENEMEN MALTEPE VİLLAKENT ARASINDA OTLUK MAKİLİK ALANDA YANGIN
Bugün akşam saatlerinde Menemen Maltepe Mahallesi(köyü), Villakent ve İzbaş İzmir Serbest Bölge arasındaki otluk makilik alanda başlayan yangın saat 22.30 itibariyle halen devam ediyor. Foça ve Menemen itfaiyelerinin yanı sıra çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek veriyor. Alevlerin Villakent ve Serbest Bölgeye zarar vermemesi için önü kesilmiş durumda. Maltepe köyüne ulaşmaması için de iş makineleri ile çalışma yapılıyor. Şu anda bölgede şiddetli rüzgar olduğu yerleşim yerleri için bir sıkıntı olmadığı çoğunluğu kuru otluk alanın yanmasının ekiplerin kontrolü altında devam ettiği öğrenildi.