İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanarak cezaevine konulmasının ardından yurt genelinde protestolar sürüyor. Eylemlere sokakta destek veremeyen İzmirli vatandaşlar balkon ve pencerelere çıkarak tava ve tencere çalarak yaşananlara tepki gösteriyor.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu gözaltılara tepki gösterenlerin eylemlerine caddelerdeki arabalar da kornalarıyla destek veriyor. İzmir'de halk, camlarda tencere tava çalıp, ıslıklarla ve ışıkları açıp kapatarak gözaltıları protesto etti. Hatay'da sokaklarda “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz. Faşizme karşı omuz omuza.” sloganlarıyla yürüyen gençlere balkonlardan tencere tava ile destek verilirken, Güzelyalı Mahallesi'nde ise balkonlardan tencere tava ile ıslık çalarak protesto eden halk tepkisini gösterdi.
İzmir’in farklı ilçelerinde vatandaşlar balkon ve pencerelere çıkarak tava ve tencere çalıyor!
Ekrem İmamoğlu ve göz altıları protesto eden sokağa çıkamayan İzmirliler pencereler ve balkonlardan tepkilerini sürdürmeye devam ediyor. Tepkilerin dozajı her geçen gün artıyor.
Kaynak: HABER MERKEZİ