Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nin 53 yıllık en köklü temsilcilerinden Karşıyaka’da, zor geçen yaz ayları sonrasında takımın başına gelen deneyimli antrenör Nenad Markovic açıklamalarda bulundu. Son iki sezonda sponsor kriziyle küme düşmekten kıl payı kurtulan İzmir ekibinde 9 yıl sonra yeniden görevi devralan Bosna Hersekli çalıştırıcı, takımın son durumunu değerlendirdi.
"Zor bir yaz geçirdik ama kulübe inandım"
Sezon öncesi belirsizliklerle dolu zorlu bir dönem atlattıklarını belirten Markovic, kadro oluşturma sürecini şu sözlerle anlattı:
"Yaz ayları çok kolay değildi çünkü nasıl gideceğini tam olarak bilmiyorduk. Hangi oyuncularla imzalayabileceğimizi bilmiyorduk. Oyuncuları ve menajerleri transfer için arayanlardan biri bendim. Hepsi ilk olarak kulübün finansal durumunu, maaş ödemelerini sordu. Kulübün geçen senelerde maaş ödemesi yapmakta zorlandığı için FIBA’dan cezalı olduğunu söylediler. Ben de kulübe ve yönetime inandığımı, bu yüzden sözleşme imzaladığımı söyledim. Karşıyaka için en iyisini yapmaya çalışan insanlar görevde. Adım adım kadroyu kurduk."
Weber’in liderliğine inandığını, El-Amin’in iyi bir skorer olduğunu belirten Markovic, Fransa ve Türkiye'de birlikte çalıştığı Kelly'yi de savaşçı kişiliği nedeniyle kadroya dahil ettiğini ifade etti.
"Geçen sezonki dramayı yaşamak istemiyoruz"
Türkiye'nin İspanya ile birlikte Avrupa’nın en iyi ligine sahip olduğunun altını çizen Markovic, ligdeki rekabet ortamına dikkat çekerek, öncelikli hedeflerinin geçen sezon yaşanan dramayı tekrarlamamak olduğunu kaydetti. Markovic, "Şimdiden bu ligde nerede olacağınızı, ne yapacağınızı veya hedefinizi söylemek çok zor. Sezon başında hedefimiz ligde kalmaktı. Ligde kalmak ve geçen sezon yaşanan dramayı yaşamadan bunu başarmak. Şu an insanlar hedefin değiştiğini düşünüyor ancak hedef yıl boyunca neler olacağıyla ilgili de belli olacak. Sakatlıksız, sağlıklı bir sezon geçirmek istiyoruz. Play-off için savaşacağız" dedi.
5.5 ay sonra taraftarla buluşma: Rakip Fenerbahçe
Sezonun ilk 4 maçında 2 galibiyet alan Karşıyaka, yarın sahasında EuroLeague'in güçlü takımlarından Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.
Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanacak mücadele yarın saat 15.30'da başlayacak. Geçen sezonun son haftasında aldığı ceza nedeniyle bu sezon ilk iki iç saha maçını seyircisiz oynayan Kaf-Kaf, cezasını tamamlamasıyla birlikte Fenerbahçe karşısında tıklım tıklım dolu tribünler önüne çıkacak. Müsabakanın hafta içinde satışa sunulan normal tribün biletleri ise kısa sürede tamamen tükendi. Ligde her iki takımın da geride kalan 4 maçta 2’şer galibiyet ve 2’şer mağlubiyeti bulunuyor.





