Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi’nin geçici izni sona erdi
Harmandalı Katı Atık Depolama Tesisi’nin geçici izni sona erdi
İçeriği Görüntüle

Karşıyaka Belediyesi, 2025 yılı boyunca yürüttüğü Kadın ve Aile Hizmetleri çalışmalarıyla yaklaşık 5 bin Karşıyakalı kadına ve çocuğa doğrudan ulaştı. Vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla hayata geçirilen programlar; eğitim, danışmanlık, sağlık ve istihdam başlıklarında yoğunlaştı. Amaç, kadınların sosyal hayata katılımını artırmak, güçlenmelerini sağlamak ve güvenli bir yaşam zemini oluşturmak oldu.

İlçedeki 12 kültür ve mahalle merkezinde düzenlenen hobi ve meslek edindirme kurslarından 1.600 kişi yararlandı. Karşıyaka 95 Aile Rehberliği hizmeti kapsamında 300 gebe ve anneye ulaşıldı; 750 aileye Hoş Geldin Bebek Çantası teslim edildi. 36–60 ay arası çocuklara yönelik Çok Yönlü Gelişim Programından 50 çocuk faydalandı. Bu çalışmalar, kadınların gündelik yaşamını kolaylaştırırken çocukların gelişimini de destekledi.

Danışmanlık, sağlık ve farkındalık çalışmaları öne çıktı

Kadın Danışma Merkezleri aracılığıyla 200 kadın, sosyal hizmet uzmanlarıyla birebir görüşmeler gerçekleştirdi. Bostanlı’daki Muazzez İlmiye Çığ ve İnönü’deki Nezihe Muhiddin Kadın Danışma Merkezleri, yıl boyunca başvuru noktası oldu. Psikolojik Danışmanlık kapsamında yetişkinlerle 411, çocuklarla 301 olmak üzere toplam 712 görüşme yapıldı.

Kadın sağlığı alanında 101 kadına eğitim verildi; 42 kadın KETEM kontrollerine yönlendirildi ve eşlik edildi, 56 anne emzirme danışmanlığından yararlandı. Kadın Gücü Mahallede projesiyle 12 mahallede ve 5 kurs merkezinde düzenlenen 17 buluşmada yaklaşık 300 kadın bilgilendirildi. Kadın El Emeği Pazarlarından 500’e yakın kadın, 2. El Çocuk Pazarı etkinliklerinden 300 çocuk fayda sağladı. Kadının İnsan Hakları Eğitim Programını 30 kadın tamamlayarak sertifika aldı; flört şiddeti, kumar bağımlılığı ve kadına yönelik şiddetle mücadele başlıklarında farkındalık eğitimleri yıl boyunca sürdürüldü.

Başkan Ünsal: “Dayanışmayı büyütüyoruz”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, kadınların yaşamın her alanında daha güçlü ve görünür olması için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı. Ünsal, “Kadınların yaşadığı zorlukları bilen bir anlayışla; yalnızca destek sunmuyor, kendi ayakları üzerinde durabilecekleri bir yaşam zemini kuruyoruz. Çocuklardan annelere, genç kadınlardan üretici kadınlara uzanan bu hizmet ağıyla dayanışmayı büyütüyoruz. Her kadının kendini değerli, güvende ve güçlü hissettiği bir Karşıyaka için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ