İzmir’de bugün öğle saatlerinde meydana gelen yangın yürekleri ağza getirdi. Konak İlçesi Yenişehir Merkezi’nde Dikkaya Grup’a ait plastik deposundaki yangın kısa sürede büyüdü. Hemen yanındaki Medicana Hastanesi’ne sıçrama riski belirince hastalar tahliye edildi. Hastaların İzmir Şehir Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesine ağlı itfaiye ekiplerinin çabasıyla yangının hastaneye sıçramasının önlendiği bilgisi verildi.
İzmir’de bugün öğle saatlerinde meydana gelen yangın yürekleri ağza getirdi. Konak İlçesi Yenişehir Merkezi’nde Dikkaya Grup’a ait plastik deposundaki yangın kısa sürede büyüdü. Hemen yanındaki Medicana Hastanesi’ne sıçrama riski belirince hastalar tahliye edildi. Hastaların İzmir Şehir Hastanesi’ne götürüldüğü öğrenildi. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesine ağlı itfaiye ekiplerinin çabasıyla yangının hastaneye sıçramasının önlendiği bilgisi verildi.
Hastane tedbir amacıyla boşaltılmaya başlandı. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sürüyor.
HASTANE AÇIKLAMA YAPTI... TAHLİYELER TAMAMLANDI
Medicana Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Bugün saat 17.00 sularında hastanemizin yakınında bulunan bir depolama alanında yangın çıkmıştır. Yangın, hastanemiz kaynaklı olmayıp alevlerin hastane binamıza sıçradığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.Olayın ardından çok sayıda itfaiye ekibi hızlı bir şekilde müdahale ederek söndürme çalışmalarına devam etmektedir. Herhangi bir riskin önüne geçebilmek adına, tamamen önleyici bir tedbir olarak hastalarımızın güvenli şekilde tahliyesi tamamlanmıştır” ifadeleri kullanıldı.
İTFAEYİNİN ÇABASIYLA ÖNLENDİ
İzmir İtfaiyesi Medicana Hastanesi'nin yakınında plastik deposunda çıkan yangına müdahalesini sürdürüyor. Yangının hastaneye sirayeti önlendi. İzmir İfaiyesi'nin Medicana Hastanesi'ne yakın plastik fabrikasında çıkan yangına müdahalesi sürüyor. 16.57'de fabrikada ot yangını olduğuna dair ihbar alan ekipler adrese gittiğinde yangının depolarda olduğu belirlendi. 16 itfaiye aracı, Park Bahçeler ve İZSU ile ilçe belediyelerinden gelen su tankerleri ile yangına müdahale ediliyor. Ayrıca Aliğa bölgesinden 7 arazöz, 3 tonajlı araç, 2 endüstriyel tipi yangın söndürücü araç ile 3 merdivenli araç bölgeye gönderildi. Ekipler yangının hastaneye sıçramaması için mücadele verdi. Yangının hastaneye sirayeti önlendi. Önlem amaçlı hastanedeki hastalar tahliye edildi. İZBAN seferlerinde ise kısa süre yaşanan sinyalizasyon sorunun çözüldüğü ve seferlerin normal şekilde devam ettiği bildirildi.
İZBAN durduruldu
Güvenlik önlemi kapsamında İZBAN’da elektrikler kesildi ve seferler geçici olarak durduruldu. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
"EL BİRLİĞİYLE KONTROL ALTINA ALDIK"
Basın mensuplarına konuşan Nilüfer Çınarlı Mutlu, "Plastik malzemelerin olduğu bir depodan çıkan yangın, hastaneye sıçramadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi itfaiyesinin büyük çabasıyla hastaneye sıçraması engellendi. Önleyici tedbir olarak hastane tamamen boşaltıldı. Yangın şuanda kontrol altına alındı. Bölgeye çok yaklaşamadık, yangının neden çıktığını işin uzmanları tespit edecektir. İzmir Büyükşehir Belediye ye si itfaiyesi tüm ekipleri be endüstriler söndürme araçları ile buradaydı. Biz Konak ve diğer ilçeler atasözler ve su takviyelerini yolladık. El birliği ile yangın kontrol altına alındı" dedi.