İspanyol moda devi Mangonun kurucusu İsak Andiçin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. 2024 yılında dağ yürüyüşü sırasında hayatını kaybeden milyarder iş insanının oğlu Jonathan Andiç, İspanya’da polis tarafından gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
Financial Times’ın aktardığına göre, Katalan polisi Jonathan Andiç’in salı günü gözaltına alındığını doğruladı. Daha sonra mahkeme sürecinin ardından Andiç’in tutuklandığı belirtildi.
Kelepçeli görüntü gündem oldu
Soruşturmaya ilişkin gelişmeler İspanya basınında geniş yankı uyandırırken, Jonathan Andiç’in Barselona yakınlarındaki Martorell’de bulunan adliye binası önünde kelepçeli halde görüntülenmesi dikkat çekti.
Söz konusu görüntüler, hem İspanya’da hem de uluslararası kamuoyunda Mango’nun kurucusunun ölümüyle ilgili soruşturmayı yeniden gündemin üst sıralarına taşıdı.
Aile kazaydı demişti
Türk ve İspanyol vatandaşı olan İsak Andiç, Mango’nun kurucusu ve yönetim kurulu başkanı olarak tanınıyordu. Andiç’in ölümü, daha önce ailesi tarafından “kaza” olarak değerlendirilmişti.
Aileden yapılan son açıklamada ise adli sürecin devam ettiği vurgulandı. Açıklamada, “Yetkili birimler Jonathan Andiç’ten 14 Aralık 2024 tarihli kaza ile ilgili bir açıklama yapmasını istedi. Kendisi adli süreçlerle tam işbirliği içinde olmaya devam etmektedir. Bu süreç adli gizlilik kapsamındadır, şu an için söyleyecek başka bir şeyimiz yoktur” ifadeleri kullanıldı.
Mango hisselerinin büyük bölümü ailede
Forbes verilerine göre İsak Andiç, hayatını kaybettiği dönemde yaklaşık 4,5 milyar Euro’luk servetiyle İspanya’nın en zengin isimleri arasında gösteriliyordu.
Jonathan Andiç ve iki kız kardeşinin, Mango’nun yüzde 95’lik hissesine sahip olduğu belirtildi. Şirketin kalan yüzde 5’lik payının ise CEO Toni Ruize ait olduğu ifade edildi.
Jonathan Andiç’in şirket yönetim kurulunda yer aldığı ancak icra kurulunda aktif bir görev üstlenmediği aktarıldı.
Şirkette görev değişimleri yaşanmıştı
İsak Andiç, şirketin başında bulunduğu dönemde oğlu Jonathan Andiç’e giderek daha fazla sorumluluk vermişti. Jonathan Andiç, 2014 yılında Mango’nun CEO’luk görevine getirilmişti.
Ancak şirketin zararlarının artmasının ardından İsak Andiç’in yönetimi yeniden devraldığı, 2020 yılında ise Toni Ruiz’i CEO olarak atadığı belirtildi.
Jonathan Andiç’in daha sonra Mango Man erkek giyim bölümünün başında görev yaptığı, 2025 yılında ise bu görevinden ayrıldığı kaydedildi.
İsak Andiç’in ölümüne ilişkin soruşturmada ayrıntıların adli gizlilik kapsamında olduğu bildirildi. Jonathan Andiç’in tutuklanmasıyla birlikte dosyanın seyrinin nasıl ilerleyeceği merak konusu oldu.




