İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın tutuklama talebiyle sevk ettiği İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanırken, terör suçlamasıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme, Türkiye’nin gündemindeki önemli bir dava sürecinin ilk aşamasını oluşturdu. İmamoğlu'nun cezaevine gönderilmesinin ardından, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından başlatılan ön seçim süreci de hız kazandı.
İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olma yolunda ilerlediği bu süreçte, sandıklar kuruldu ve parti üyeleri oy kullanmaya başladı. Bu ön seçimde, Türkiye’nin ünlü isimlerinden pek çok kişi de İmamoğlu’na destek veren açıklamalar yaparak sandık başına gitme kararı aldı.
Ünlülerden destek mesajları
Ön seçim sürecinin başlamasıyla birlikte, önceki gün ünlüler dünyasında 587 isim tarafından İmamoğlu'na destek bildiriyle açıkça destek verildi. Bu isimler arasında yer alan şarkıcı Hatice de, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sandık başında olduğunu duyurdu. Hatice'nin bu paylaşımı, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve İmamoğlu'na olan desteğini bir kez daha dile getirdi.
Hatice'nin sandık başındaki mesajı
Hatice, sandığa giderek oyunu kullandı ve bu anları Instagram hesabı üzerinden takipçileriyle paylaştı. Paylaşımında şu sözlere yer verdi: "Sandıklar dolu, adalet tutuklu!" ifadelerini kullanan şarkıcı, sosyal medya üzerinden verdiği destekle dikkatleri üzerine çekti.