50 DERECELERE ÇIKACAK
Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, yarından itibaren sıcaklıkların daha çok yükseleceğini dile getirdi ve pazar gününden 19 Temmuz'a kadar aşırı sıcaklıkların etkisi altında kalınması beklendiğini dile getirdi. Sıcak hava dalgasının en fazla Ege ve Akdeniz bölgesinde hissedileceğini dile getiren Çalışkan, "İzmir, Kuşadası, Aydın, Manisa ve tüm Ege genelinde neredeyse hissedilen sıcaklık gölgede bile 45 dereceye ulaşacak, güneşin altı 50 dereceleri geçecektir." dedi.
Çalışkan, İstanbul için ise şu ifadeleri kullandı: "İstanbul'da da pazardan itibaren aşırı sıcak olacak. Pazar 35'e pazartesi ise 37 derecelere çıkacak. Pazartesiden itibaren sıcaklıklar daha da artacak."
ORMAN YANGINI RİSKİ ATAR MI?
Türkiye orman yangınlarıyla mücadele ederken kuvvetli rüzgar ekiplerin müdahalesini zorlaştırıyor. Çalışkan, yangın bölgelerindeki hava durumuna ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Hafta sonu rüzgarın denizden esmeye başlayacağını dile getiren Çalışkan, "Orman yangını tehlikesi azalacak ama sıcak çarpması tehlikesi en üst seviyeye çıkacak." dedi.
YÜKSEK KESİMLERE SOĞUK UYARISI
Ege ve Akdeniz aşırı sıcak havanın etkisi altındayken Trabzon, Gümüşhane ve Erzurum'un yüksek kesimlerinde havaların 17 dereceye kadar düşeceği belirtildi.