Ekran Görüntüsü 2026 08 07 181827

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu’nun “Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi”ni görüşeceği toplantı öncesinde salon tartışması gerginliğe dönüştü. Halkla İlişkiler Binası’ndaki 3 No’lu Komisyon Toplantı Salonu önünde toplanan milletvekilleri, danışmanlar ve basın mensupları, salonun kapasitesinin böylesi kapsamlı bir görüşme için yetersiz olduğunu savundu. Kapıların planlanan saatte açılmaması nedeniyle koridorda yoğunluk oluşurken, bekleyen kalabalık giderek arttı. Yaşanan yoğunluk sırasında milletvekilleri arasında da tartışmalar yaşandı.

Ekran Görüntüsü 2026 08 07 181630

“Bu salon uygun değil” tepkisi

İYİ Parti Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu, Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş ve Tekirdağ Milletvekili Selcan Taşcı, toplantı salonunun değiştirilmesi gerektiğini belirterek tepki gösterdi. Daha önce benzer nitelikteki kanun tekliflerinin daha büyük salonlarda ele alındığını ifade eden Türkoğlu, mevcut salonun toplantı için uygun olmadığını söyledi. Ayyüce Türkeş ise daha geniş bir salon talebini önceden ilettiklerini ancak bu konuda değişiklik yapılmadığını dile getirdi.

Ahbap Derneği’ne kayyum atandı
Ahbap Derneği’ne kayyum atandı
İçeriği Görüntüle

Ekran Görüntüsü 2026 08 07 181809

Girişte izdiham yaşandı

Komisyon yetkililerinin kapıların saat 15.15’te açılacağını açıklamasının ardından bekleyiş sürerken, kapıların açılmasıyla birlikte kalabalık aynı anda salona yöneldi. Giriş sırasında kısa süreli izdiham oluşurken, bazı kişilerin ezilme tehlikesi geçirdiği öğrenildi. Güvenlik görevlileri kalabalığı kontrol etmek için müdahalede bulundu. Salona girişin ardından bu kez oturma düzeni tartışma konusu oldu. DEM Parti milletvekilleri için ayrılan sıralara İYİ Parti milletvekillerinin oturması nedeniyle kısa süreli bir karışıklık yaşandı. Düzenlemenin ardından toplantıya geçilirken, Komisyon Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel’in açılış konuşması sırasında Selçuk Türkoğlu salonun yetersiz olduğunu belirterek, “Bu salonda olmaz başkanım, olmaz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AJANSLAR