CHP Genel Merkezi tarafından 10 Ocak’ta İzmir’de düzenlenen “Ege Yerel Medya Buluşması”nda konuşan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, “Çaycıya, pilavcıya, influencerlara gazeteci diyoruz” sözleriyle mesleğin itibarsızlaştırılmasına dikkat çekmişti. Bu eleştirilere Karne Medya Şirketler Grubu sahibi Eyüphan Gündoğdu’nun sosyal medya üzerinden verdiği yanıt ise cinsiyetçi ve meslek etiğine aykırı ifadeler içerdiği gerekçesiyle tepki çekti.

Logo-4

Karaburun’da üç gün trafik duracak: Festival boyunca acil geçiş dışında yol yok
Karaburun’da üç gün trafik duracak: Festival boyunca acil geçiş dışında yol yok
İçeriği Görüntüle

TGS Kadın ve LGBTİ+ Komisyonu açıklamasında, bir gazetecinin eleştirilerine kadın kimliği üzerinden verilen aşağılayıcı yanıtların kabul edilemez olduğu belirtilerek, “Bir gazetecinin eleştirilerine kadın bedeni ve kimliği üzerinden verilen ayrımcı ve aşağılayıcı yanıtı reddediyoruz” denildi.

Açıklamada, kadınlara yönelik şiddetin her geçen gün arttığı bir ülkede gazetecilerin toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten bir dil kullanma sorumluluğu bulunduğu vurgulandı. Cinsiyetçi söylemlerin kadına yönelik şiddeti yeniden ürettiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Gündoğdu’nun yaptığı cinsiyetçi ve meslek etiğine yakışmayan paylaşımı, yalnızca Dilek Gappi’ye değil, basın emekçisi tüm kadınlara yönelik olarak algılıyor ve kınıyoruz.”

Komisyon, söz konusu paylaşım nedeniyle ilgili medya kuruluşunu ve imtiyaz sahibini, yalnızca Dilek Gappi’den değil, basın emekçisi tüm kadınlardan özür dilemeye çağırdı.

Kaynak: HABER MERKEZİ