'Yaralı Hayatlar', 'Sonbahar Korkusu', 'Kör Düğüm' adlı romanların yazar Fecrin Nur Öngören, babaanne olmanın heyecan ve mutluğunu yaşarken torunu Duru'yu da ihmal etmedi. Öngören, torununu, yazdığı 'Duru Şirinler Köyünde' ile 'Duru Sihirli Ormanda' adlı masal kitaplarının kahramanı yaptı. Torunu için masal kitabı yazma hayalini gerçekleştirmenin sevinç ve mutluluğunu bir arada yaşayan Öngören, yapay zeka kullanılarak rengarenk resimlerle de donatılan, çocukları büyülü hayal dünyasına sürükleyen kitaplarını küçük çocuklu ailelere hediye edecek.
DURU KAHRAMAN OLUYOR
Fecrin Nur Öngören, "Kaleme aldığım masallarımın içinde sadece torunum Duru değil, ben kendimi de buldum" dedi. Öngören, masal kitaplarının hikayesini, duygu ve düşüncelerini şöyle aktardı:
"Gelinim Naciye ile oğlum Yusuf, ailemizin mutluluğunu artıran, yaşamımıza renk katan bebeğimiz Duru'yu başucunda kitaplardan masallar okuyarak, ya da hayali masallar anlatarak uyutmaya çalışıyordu. Bir yazar, bir babaanne olarak bu durumdan çok etkilendim. Duru dünyaya gelmeden önce yazacağım masalların hayalini hep kurmaya başlamıştım. Elimi çabuk tutup bilgisayarımın başına geçtim, birkaç gece uykusuz kalıp kendimi Duru'nun yerine koydum, yazmayı planladığım masalların konularını kurguladım. Masallarda canımdan da çok sevdiğim torunum Duru bir anda kayboluyor, maceralı bir yolculuğa çıkıyor, sihirli orman ile Şirinler'in yaşadığı köye ulaşıyor. Ormanda sevimli hayvanlarla karşılaşıyor, neşeli Şirinler ile birlikte yaşamaya başlıyor. Duru, hem ormanın hem köyün kahramanı oluyor. Ben de babaannesi olarak sihirli ormana, Şirinler köyüne torunum Duru'yu arayıp bulmaya gidiyorum. Ormanda beni kuşlar, tavşanlar, geyikler, sincaplar, köyde de Şirin Baba karşılıyor. Şirin Baba, Duru'yu bana teslim ediyor. Masal mutlu son ile biterken çok yorulan Duru, evine dönünce derin uykuya dalıyor."