Mustafa Cem Özer/Geçtiğimiz günlerde erkek futbol takımının sahaya “Doğal olan normal doğum” yazılı pankartla çıkmasına Turgutlu Belediyespor ekibi sahaya “Nasıl doğduğu değil, niye yaşayamadığı” pankartıyla çıkarak tepkisini dile getirdi. Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Lidya Garden City Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı’nın kuruluş amacının kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak, olduğunu hatırlatarak, “Bu çerçevede de birçok çalışmamız oldu. Geçtiğimiz günlerde normal olan normal doğum pankartını görünce böyle bir misyonla kurduğumuz takımımızın bu pankarta sessiz kalması düşünülemezdi. Kadın ve çocuk cinayetlerine ses çıkaramayanların kadının hayatına bu kadar müdahil olmasına, kendini kadın bedeni üzerinde karar verici olarak görenlere en yüksek perdeden tepkimizi her zaman göstereceğiz. Bu anlamda pankartımıza destek olanlara bize ve takımımıza güç verenlere çok teşekkür ediyorum. Kadını sporda ve hayatın her alanında desteklemeye, bu konularda farkındalık yaratacak çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz” dedi.
Seyirci Desteği
Turgutlu Belediyespor-Kırklareli mücadelesini tribünden takip eden kadınlar ve gençler ise “Siz önce yeni doğanları yaşatın”, “Kadının bedenine karışmayın, kadın cinayetlerine ses çıkarın”, “Normal doğum diye bir şey yoktur” yazılı dövizlerle de kadın basketbolcularını desteklediler.
Maç boyunca seyirci desteğini alan Turgutlu Belediyesi, maçı 68-46 skorla yenme başarısını gösterdi. Münevver Özemre, Murat Genç ve Kerim Altıntaş'ın yönettikleri maça Turgutlu Belediyesi Sümeyya, Deniz, Yağmur, Nur Sezen, Dejant Monet kadrosu ile çıktı. Maçta Turgutlu Belediyesi'nin sayılarını Sümeyya Özcan 9, Deniz Üstün 4, Yağmur Öztürk 3, Simge Özmutlu 4, Fahriye Bayraktar 2, Nur Sezen Yavuz 7, Ronahi Zilan Kıran 18, Dejah Monet 21 sayı attılar. Takım, Çarşamba günü Kırklareli'nde rövanş maçı yapacak.