Büyük İzmir ekibi Altay’da kongre süreci adeta yılan hikayesine döndü. Yatırımcı bekleyişi sonuçsuz kalan ve finansal darboğazla boğuşan kulüpte, 11 Mayıs'ta başlayan ancak mücbir sebeplerle kesintiye uğrayan kongrenin devamı için geri sayım başladı.
"93 üyeli" kritik kongre
Kulüp yönetiminden yapılan resmi açıklamada, 11 Mayıs'ta 93 kişilik hazirun listesiyle açılan kongrenin, o tarihte başkan adayı çıkmaması nedeniyle tamamlanamadığı hatırlatıldı. 16 Temmuz'da İzmir Atatürk Stadı'ndaki Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek seçimlerde, sadece aynı 93 üye oy kullanabilecek.
Başkan Sinan Kanlı'dan veda mesajı
Seçim öncesi "son görevini yapacağını" belirten Altay Başkanı Sinan Kanlı, camiaya veda mesajı yayımladı. Siyah-beyazlıların genel kurulunda başkan adayı çıkıp çıkmayacağı konusundaki belirsizlik ise sürerken, 1 milyar TL'ye dayanan devasa borç yükünün altından kalkabilecek bir yönetimin çıkıp çıkmayacağı merak konusu.
Kulübü ekonomik olarak çıkmaza sürükleyen bu kritik süreçte, genel kurul üyelerinin vereceği kararlar Altay’ın hem sportif hem de kurumsal geleceği için hayati önem taşıyor.




