16 Ocak 2026 tarihinde Uşak’ın enerji altyapısını güçlendirmek adına gerçekleştirilecek olan periyodik bakım ve onarım çalışmaları, kentin büyük bir bölümünü karanlığa bürümeye hazırlanıyor. Özellikle kış aylarının sert geçtiği bu dönemde, şebeke iyileştirme çalışmaları kapsamında yapılacak olan kesintiler; Merkez, Banaz, Eşme ve Sivaslı ilçelerini kapsıyor. Enerji dağıtım şirketinden alınan bilgilere göre, bazı bölgelerde sabahın erken saatlerinde başlayacak olan çalışmalar, akşam mesai bitimine kadar devam edecek.

Uşak Merkez’de Enerji Kesintisi

İlk etapta şehrin belirli bölgelerinde sabah 09.00 ile 12.00 saatleri arasında kısa süreli bir çalışma yürütülecek. Ancak asıl yoğun çalışma, bölgenin en stratejik noktalarından birinde gerçekleşecek. Karaağaç Köyü ve Uşak Üniversitesi Mevkii Karanlıkta Kalacak Saat 10.00'da başlayacak olan ve tam 7 saat sürmesi öngörülen kesinti, Atatürk Bulvarı’ndan Değirmendere Caddesi’ne kadar uzanan geniş bir koridoru etkileyecek. Uşak Üniversitesi kampüs alanı küme evleri ve Kırdinli sokaklarında yaşayan vatandaşlar ile esnafın, 17.00’ye kadar sürecek bu kesintiye karşı hazırlıklı olması önemle rica olunur.

Banaz’da Büyük Kesinti

Banaz ilçesi, 16 Ocak Cuma günü kesintinin en şiddetli hissedileceği bölgelerin başında geliyor. İlçede iki farklı koldan ilerleyecek çalışmalar nedeniyle geniş bir coğrafyada enerji arzı durdurulacak.

  • Geniş Kapsamlı Bölge (09.00 - 16.00): Büyükoturak merkezinden Kozviran Mahallesi’ne kadar olan bölgede; Çimentepe, Evren, Hallaçlar ve Yeşilyurt sokakları ile İstasyon ve İzmir sokakları 7 saat boyunca elektriksiz kalacak.

  • Köy Grupları ve Deprem Evleri: Balcıdamı, Çiftlik, Corum, Halaçlar ve Kaplangı köylerinin tamamı çalışma kapsamında yer alıyor. Özellikle Halaçlar Köyü Deprem Evleri bölgesindeki 19 sokakta yaşayan sakinlerin elektronik cihazlarını koruma altına almaları öneriliyor.

  • İslam Mahallesi ve Bağkonak: Saat 09.00’da başlayacak kesinti akşam 17.00’ye kadar aralıksız sürecek.

Eşme ve Sivaslı İlçelerinde Güncel Durum Nedir?

Eşme ve Sivaslı ilçelerinde de benzer bir tablo hakim. Kırsal kalkınma ve şebeke modernizasyonu çerçevesinde köylerde ciddi bir planlama mevcut. Eşme’de Yaylak ve Köy Hatları: Eşmetaş Köyü’nün tamamı 10.00-17.00 saatleri arasında enerjisiz kalırken, Elvanlar Yaylak Mevkii küme evlerinde çalışmalar sabah 09.00’da start alacak ve yine 17.00’de tamamlanacak.

İzmir Pazarcılar Odası'nda seçim iptal... Başkan Erişen'den 'matbu hata' açıklaması
İzmir Pazarcılar Odası'nda seçim iptal... Başkan Erişen'den 'matbu hata' açıklaması
İçeriği Görüntüle

Sivaslı’da 8,5 Saatlik Rekor Kesinti: Günün en uzun süreli çalışması Sivaslı ilçesinde kaydedilecek. Sabah 09.00’dan akşam 17.30’a kadar devam edecek olan kesinti; Erice, Ketenlik ve Yeni Erice köylerini vuracak. Bu köylere bağlı Bahçesaray, Karşı, Kömürcü, Tekeli, Horzumlar ve Eroğlu mahallelerinde ikamet eden vatandaşların, uzun süreli ısınma ve aydınlatma alternatiflerini değerlendirmesi gerekiyor.

Muhabir: Eylül Vardar