USGS verilerine göre depremin şiddeti bazı bölgelerde VII seviyesine ulaştı. Bu seviye, yapısal olmayan hasarların ve yoğun şekilde hissedilen sarsıntıların mümkün olduğunu gösteriyor. Deprem için yayımlanan PAGER raporu sarı (YELLOW) olarak sınıflandırıldı; bu durum orta düzeyde ekonomik kayıp riskine işaret ediyor.

Bölgeden ilk bilgiler

Bulunduğu konum gereği sismik aktivitenin yüksek olduğu bölgede, deprem sonrası şimdiye kadar can veya mal kaybına yönelik resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak yerel yetkililerin, kırsal alanlarda hasar tespiti çalışmalarına başladığı bildiriliyor.

Halk sokaklara çıktı

Sarsıntının hissedildiği bölgelerde yaşayanlar, özellikle düşük katlı yapılarda yaşayanlar panikle evlerinden dışarı çıktı. Artçı depremlerin yaşanabileceği uyarısı yapılırken çevrede yaşayanlara dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

Erdoğan: Sosyal hizmetler başlığında çok iyi bir karneye sahibiz
Erdoğan: Sosyal hizmetler başlığında çok iyi bir karneye sahibiz
İçeriği Görüntüle

Kaynak: haber merkezi