Kent simgeleri dediğimizde aklımıza ilk olarak anıtlar, meydanlar, köprüler vs. gelir. Ancak kent simgeleri sadece mimari yapılardan oluşmaz.
Bazı kentler için bu bir bitki, bir çiçek olurken, bazı kentler için bir insan olabilir. Bazı kentler için coğrafi bir özellik olurken bazı kentler için de insanların yarattığı bir eser olabilir; yerel gazeteler gibi.
Demokrasinin işlediği toplumlarda halkın haber alma özgürlüğüne hizmet eden basın kuruluşlarının önemi elbette tartışılamaz.
Yerel basın ise bundan daha fazlasıdır.
Yerel basın; toplumsal, ekonomik, siyasal ve kültürel gelişmeler ile ilgili kentliyi bilgilendiren, yerel kamuoyunun oluşmasını sağlayan ve tüm bunların sonucu olarak kentli kimliğinin oluşumuna katkı sağlayan önemli bir yapı taşıdır.
***
Kentin tarihini günlük olarak belgeleyen yerel basın, kente olan aidiyet duygusunu besleyen önemli bir damardır.
Teknoloji çağında birçok sektörde uzaklara ulaşmak büyüklüğü temsil ederken: yerel basın gücünü yakınlıktan alır.
Kültür hayatı tarih boyu zengin olan İzmir’de, yerel basın her daim güçlü olmuş ve kentli tarafından sahiplenilmiştir. İletişim teknolojisindeki gelişmeler ile hem yerel basın kuruluşu sayısı artmış hem de İzmirlinin sesini tüm Türkiye’ye duyurur noktaya gelmiştir.
***
Güçlü yerel basın, güçlü kentler yaratır. 9 Eylül Gazetesi 11 yıldır, İzmir’in kültür hayatına hizmet etmektedir.
İzmir’in değerli gazetecilerinin özverili katkılarıyla geçen 11 yılın sonunda 9 Eylül İzmir ile özdeş bir marka olmuştur.
9 Eylül artık bir İzmir markasıdır.
***
Tarihsel ağırlığına geleceğe dönük hedeflerini katan 9 Eylül, sadece İzmirliye değil, İzmir’den tüm Türkiye’ye ulaşmakta, İzmirlinin sesini en yüksek oktavdan duyurmanın sorumluluğunu taşımaktadır.
İzmir’in değerli gazetecilerinin büyük emek ve özverili çabalarıyla 11’inci yaşına giren 9 Eylül iyi ki var, iyi ki doğdu.