Görevden uzaklaştırılan ve tutuklu bulunan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında yapılan tahliye talebi, İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedildi. Özer’in avukatı Hüseyin Ersöz, 16 Eylül 2025’te sundukları dilekçeye 21 Eylül’de ret yanıtı aldıklarını belirterek, karar metnindeki ifadelerin talebin içeriğiyle örtüşmediğini söyledi.
Ersöz, “Dilekçemiz açık bir şekilde tahliye talebiydi. Buna rağmen kararda ‘itiraz süresi geçti’ ibaresi yer aldı. Bu durum dilekçelerin okunmadığı ve kararların kopyala-yapıştır yöntemlerle verildiği izlenimini doğuruyor” ifadelerini kullandı.
Avukat: "Bilirkişi raporları dikkate alınmadı"
Avukat Ersöz, yalnızca tahliye talebinin reddi değil, tutukluluğun devamına ilişkin verilen kararın da sorunlu olduğunu vurguladı. İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından yapılan son incelemede, “Özer’e özgülenmiş bir gerekçe sunulmadan” tutukluluk halinin uzatıldığını dile getirdi.
Ersöz, dosyada yer alan üç ayrı bilirkişi raporunun Ahmet Özer’in “ihaleye fesat karıştırma” suçundan sorumluluğu olmadığını ortaya koyduğunu hatırlatarak, “Buna rağmen hem tahliye talebimizin reddedilmesi hem de özgün bir gerekçe ortaya konulmaması, adil yargılama hakkını zedeliyor” dedi.
"Etkili başvuru mekanizması konusunda endişeliyiz"
Ersöz, her iki karara da itiraz edeceklerini açıklayarak, “Gerekçesiz, standart kalıplarla verilen bu kararlara karşı etkili bir başvuru mekanizmasının olup olmadığına dair ciddi şüphelerimiz var” ifadelerini kullandı.
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada da Ersöz, “Dilekçelerimizin içeriğiyle bağdaşmayan değerlendirmeler yapılıyor, bilirkişi raporları hiçe sayılıyor. Bu durum yargı sürecine duyulan güveni zedeliyor” diyerek tepkisini dile getirdi.