İzmir’in yoğun iş temposunda, kariyerlerinin yanı sıra toplumsal duyarlılıklarıyla da dikkat çeken üç eski dost, müziğin birleştirici gücünü bir kez daha kanıtladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Şeref Alpago, Tiroid ve Endokrin Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Özer Makay ve Endüstri Mühendisi Güray Ünlüer’den oluşan amatör müzik grubu ‘Hastasıyım Doktor’, anlamlı bir konserle dinleyicilerin karşısına çıktı.

Manisa Kitap Fuarı başladı: Şairler ve Bestekârlar Derneği’nden güçlü çıkış
Manisa Kitap Fuarı başladı: Şairler ve Bestekârlar Derneği’nden güçlü çıkış
İçeriği Görüntüle

Üniversite yıllarına dayanan dostluklarını müzikle harmanlayan grup üyeleri, profesyonel yaşamlarındaki ciddiyeti sahneye taşıdıkları enerjiyle birleştirdi. Türk rock müziğinden blues ezgilerine uzanan geniş repertuvarlarıyla izleyenlere unutulmaz bir akşam yaşatan ekip, bu performansın tüm gelirini dezavantajlı üniversite öğrencilerinin yemek bursu ihtiyacını karşılamak üzere bağışladı.

Notalar dayanışma için yükseldi

Gitar ve vokalde Şeref Alpago, saksafonda Prof. Dr. Özer Makay ve tuşlu çalgılarda Güray Ünlüer’in yer aldığı sahne, sadece müzik değil, aynı zamanda bir iyilik hareketiydi. Konser öncesi duygularını paylaşan Şeref Alpago, müziği bir amaç uğruna yapmanın verdiği mutluluğu dile getirdi. Alpago, "Biz amatör ruhla müzik yapan üç eski arkadaşız. Zaman zaman bir araya gelip çalıyoruz ama bu akşamın anlamı çok başka. Bir dostumuz kapılarını bize açtı ve bu konserin tüm gelirini İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’ndeki (İYTE) kardeşlerimize yemek bursu olarak aktaracağız. Uzun zamandır burs karşılığı konserler vererek elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz" dedi.

"Tek gayemiz gençlere omuz vermek"

Grubun tuşlu çalgılar sorumlusu, özel sektörde İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapan Güray Ünlüer ise bireysel sorumluluk bilincine dikkat çekti. Profesyonel hayatın yoğunluğuna rağmen toplumsal fayda sağlamak için zaman yarattıklarını belirten Ünlüer, "Hepimizin omuzlarında çeşitli yükler var ama asıl mesele, bu yoğunluğun arasında başkalarına dokunabilmek. Üniversite öğrencileri için ne zaman bir imkan doğsa, biz oradayız. Tek gayemiz, onların eğitim hayatına küçücük de olsa bir katkı sunabilmek" ifadelerini kullandı.

"Burada da bir nevi ameliyat yapacağız"

Gündüzleri ameliyathanede hayat kurtaran, akşamları ise saksafonuyla ruhları iyileştiren Prof. Dr. Özer Makay, sahne öncesi heyecanını esprili bir dille anlattı. Haftanın yorgunluğunu sahnede atacağını belirten Makay, "İnanılmaz yoğun bir haftayı geride bıraktım, sayısız ameliyata girdim. Ama şimdi burada, sahnede de bir nevi ameliyat yapacağız; bu kez gönüllere dokunacağız. Biz de o sıralardan geçtik, öğrenciliğin zorluklarını biliyoruz. Bu empati duygusuyla buradayız ve gelirimizin tamamını öğrenci kardeşlerimize aktaracağımız için çok heyecanlıyız" diye konuştu.

Kaynak: DHA