İzmir’i yıllar sonra yeniden play-off heyecanıyla buluşturan Aras Kargo Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımı, Sultanlar Ligi yolunda kritik bir galibiyete imza attı. Play-off turunun ilk maçında Nilüfer Belediyespor Eker’i konuk eden İzmir temsilcisi, sahadan 3-1’lik galibiyetle ayrılarak seriye avantajlı başladı.
17 yıl sonra gelen play-off heyecanı
İzmir, tam 17 yıl aradan sonra yeniden Sultanlar Ligi play-off atmosferini yaşadı. Atatürk Voleybol Salonu’nda oynanan karşılaşmada tribünler dolarken, taraftarın yoğun desteği maça damga vurdu.
Karşılaşma öncesinde salon çevresinde düzenlenen etkinlikler de dikkat çekti. Halk oyunları ekiplerinin sergilediği zeybek gösterisi ve taraftarlara yapılan ikramlar, maç gününü adeta bir şölene dönüştürdü.
Aras Kargo sahada ağırlığını koydu
Mücadeleye istekli başlayan Aras Kargo, özellikle kritik anlarda gösterdiği dirençle rakibine üstünlük kurmayı başardı. Setlerdeki dengeli oyunun ardından İzmir temsilcisi, skoru 3-1’e getirerek seride moral üstünlüğünü ele geçirdi.
Henüz ligdeki ikinci sezonunu geçiren takımın bu performansı, kulübün istikrarlı yükselişini bir kez daha ortaya koydu.
Başkan Bozoğlu: “Bu başarı tesadüf değil”
Kulüp Başkanı Yiğitcan Bozoğlu, maç sonrası yaptığı açıklamada duyduğu gururu dile getirdi.
Bozoğlu, “Takımımızın ilk play-off mücadelesinde gösterdiği azim ve başarıdan dolayı büyük gurur duyuyorum. Biz bu yola çıkarken sporu yalnızca rekabet değil, aynı zamanda bir dayanışma ve gelişim alanı olarak gördük” dedi.
Kulübün kısa sürede geldiği noktaya dikkat çeken Bozoğlu, Avrupa kupaları hedefini de açıkça ortaya koydu.

“Voleybol bir topluluk hikayesi”
Kulüp Başkan Yardımcısı Billur Burkutoğlu ise takımın yalnızca sportif başarıyla değil, toplumsal etkiyle de öne çıktığını vurguladı.
Burkutoğlu, voleybolun farklı kesimleri bir araya getiren güçlü bir alan olduğunu belirterek, kulübün bu yönünü geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. Sezon boyunca farklı sosyal grupları tribünlerde buluşturduklarını hatırlatan Burkutoğlu, bu yaklaşımın ödüllerle de karşılık bulduğunu ifade etti.
“Kadın voleybolu büyüyor”
Yönetim Kurulu Üyesi Baran Aras da kadın voleybolunun yükselişine dikkat çekti. Aras, sporun birleştirici gücüne vurgu yaparak, genç sporcuların yetişmesine katkı sunan her adımın büyük önem taşıdığını söyledi.
Kadın voleybolunun yalnızca sportif değil, toplumsal gelişim açısından da kritik bir rol üstlendiğini belirten Aras, kulübün bu alandaki yatırımlarını sürdüreceğini dile getirdi.




