Tutuklu bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, sosyal medya hesabında yeni bir videolu paylaşımda bulundu. Aslanoğlu, İl Başkan Vekili Barış Özdemir’in son İl Başkanları Toplantısı’nda kendisi adına okuduğu mektubun kamuoyuyla paylaşıldığını belirterek, “Her bir satırı inanarak, her bir satırı vicdanım rahat yazdım" ifadelerini kullandı. “O gün ilk kez aranızda değildim, ama aldığınız her kararın altına imzamı atmak, bugüne dek olduğu gibi benim için yine bir onurdu” diyen mücadeleye bağlılığını yineleyen Aslanoğlu, cezaevinden CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve tüm yol arkadaşlarına “Dava size, dava yoldaşlara emanet!” diyerek selam gönderdi.
Aslanoğlu'nun videoda yer alan mektubu ise şu şekilde:
“Can yoldaşlarım, ömür kısa, yol uzun, dostlar sayılı, düşmanlar azılı. Biz 81 il başkanı çok zorlukları birlikte aştık. Partimize yapılan saldırıları birlikte bertaraf ettik. Bu partide ilk kez ‘81 il başkanı’ diye bir kavramı oturttuk. Bazı konularda ayrı, bazı konularda farklı düşündük ama ne karar çıkarsa çıksın, tek yumruk olduk. Tek adam rejimliği ilk kez bir il başkanına kadar uzandı. Bu, partimizin kurumsal kimliğine saldırıdır. İl başkanı, genel başkanı temsil eder. Cuma günü 'mahkemeye' diye koydukları tiyatro hepimizin gözleri önünde cereyan etti. O gün birçok kardeşim, il başkanlarım yanımdaydı. Ege'nin tamamı, yakın illerin tamamı, uzak illerden gelen yol arkadaşlarım, il başkanları… Hepiniz beni yalnız bırakmadınız. İyi ki varsınız. Yoldaşlığınızı ta içimde hissettim. Hepinizle ne çok anımız var, ne çok eylemde bir aradaydık. Sabahlara kadar sohbetlerimiz, kahkahalarımız, kızgın ses tonuyla hararetli siyasi sohbetlerimiz… Hepsi burada, aklımdan tek tek geçiyor.
Buca zindanı soğuk. Buralara alışmak o kadar da kolay değil. Hiç bilmediğimiz bir ortamda bulduk kendimizi. Çocukları, yoldaşları, kuşları özlüyorum. Siyasal bir davanın tutsağı olarak tutsak tutacaklar. Dava sizlere emanet. Ne davadan ne umuttan vazgeçmeyin. Her gün yeni bir zulme uyanacağız. Ben içeride, siz dışarıda… Hep beraber zalimin zulmünden nasibimizi alacağız. İl başkanlar adına İlksen başkan girdi davaya. O size davayı özetlesin.
Bilin ki kardeşinizin hiçbir suçu ve günahı yok. Böyle bir dava bile açılamaz. Alnımız ak, başımız dik. Sizleri utandıracak hiçbir iş içerisinde olmadım. Burada en büyük üzüntüm, eylem arkadaşım Vera’dan uzakta olmak. Onunla eylemlere katılamamak, sokakta kavganın en önünde yer alamamak. Olsun, bugünler de geçer. Bugünlerden geriye bir yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler.
Şiirler doğacak kıvamda yine,
Duygular yeniden yağacak kıvamda,
Ve yürek, imgelerin en ulaşılmaz doruğunda.
Ey ‘her şey bitti’ diyenler, korkunun sofrasında yılgınlık yiyenler!
Ne kırlarda direnen çiçekler,
Ne kentlerde devleşen öfkeler,
Henüz elveda demediler.