CHP Cumhurbaşkanlığı Ön Seçimi kapsamında İzmir’de sandıklar kuruldu. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, eşi Duygu Aslanoğlu, çocukları ve babasıyla birlikte Balçova’daki sandıkta oy kullandı. Aslanoğlu, “Kızım, oğlum, eşim ve babamla birlikte sandığa gittik. Buradaki ilgiden ve vatandaşlarımızın katılımından son derece memnunum. İzmir’in dört bir yanında büyük bir yoğunluk var. Henüz oy kullanmayan herkesi sandığa davet ediyorum. Bu bir demokrasi mücadelesi!” dedi.
"Halkın gönlünden silinemez"
Balçova Duru Park’ta oyunu kullandıktan sonra açıklamalarda bulunan Aslanoğlu, Ekrem İmamoğlu hakkındaki tutuklama kararını siyasi bir karar olarak değerlendirdi. “Bu dava, hukuki değil siyasidir. Vatandaşlarımız da bunun farkında ve bu adaletsizliğe karşı duruyor. Kimse asılsız iddialarla milyonların sevgisini kazanmış bir ismi halkın gönlünden silemez” ifadelerini kullandı.
Ön seçime CHP üyeleri dışında halkın da ilgi gösterdiğini belirten Aslanoğlu, “Bu sadece bir parti meselesi değil, demokrasiye sahip çıkma meselesidir. Vatandaşlarımız hukuk eliyle yapılmak istenen bu demokrasi darbesine karşı sandıklarda seslerini yükseltiyor” dedi.