İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’in evinin önünde dün akşam hareketli anlar yaşandı. Edinilen bilgilere göre, evin önünde duran iki motosikletli şahıs, görevli polislere “Başsavcı evde mi?” diye sorarak dikkat çekti. Şüpheli hareketleri üzerine gözaltına alınan motosikletliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Tarihte bugün neler oldu? 1 Eylül
Tarihte bugün neler oldu? 1 Eylül
İçeriği Görüntüle

Soruşturmaların gölgesinde yaşanan olay

Akın Gürlek, son dönemde özellikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmaları ile gündemde. Geçtiğimiz günlerde yeni adli yıl kapsamında gazetecilerle bir araya gelen Gürlek, davalarla ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu.

“Dosyamıza güveniyoruz” çıkışı

Gürlek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in davaların TRT’de canlı yayınlanması çağrısına, “Kanunda böyle bir madde yok. Düzenleme olursa ancak olabilir. Biz dosyamıza güveniyoruz, delillerimiz sağlam” yanıtını vermişti. Başsavcı ayrıca, soruşturmaların tanık beyanlarıyla değil, MASAK raporları, banka hesap hareketleri ve baz istasyonu kayıtları gibi somut delillerle yürütüldüğünü vurgulamıştı.

Etkin pişmanlık ve baskı iddiaları

Etkin pişmanlıktan yararlanan isimlere baskı yapıldığı yönündeki iddiaları da reddeden Gürlek, bu başvuruların gönüllü şekilde avukatlar aracılığıyla yapıldığını söyledi. İtirafçı olan Ertan Yıldız’ın ailesinin tehdit edildiğini belirterek güvenlik tedbirleri alındığını da aktardı.

Kaynak: Haber Merkezi