Süper Lig’de inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Beşiktaş, yarın kendi sahasında Gaziantep FK ile karşılaşacak. Tüpraş Stadı’nın ev sahipliği yapacağı mücadele saat 20.00’de başlayacak ve maçın hakemi Kadir Sağlam olacak.

Ligde geride kalan 14 haftada 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alan siyah-beyazlılar, topladıkları 24 puanla haftaya 6. sırada giriyor. Rakip Gaziantep FK ise benzer bir tabloyla 7. sırada bulunuyor. Her iki takımın puan farkının minimal olması, mücadeleyi hafta sonunun en dikkat çekici maçları arasına taşıyor.

Siyah-beyazlılarda form grafiği yükselişte

Beşiktaş, son haftalarda gösterdiği performansla yeniden iddialı bir görüntü sergilemeye başladı. Ligde oynadığı son 3 maçta 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden takım, bu süreçte Antalyaspor’u 3-1, Karagümrük’ü 2-0 mağlup ederken, Samsunspor ile 1-1 berabere kaldı.

Bu olumlu tabloya karşın siyah-beyazlılar, derbide Fenerbahçe’ye 3-2 yenilerek kritik bir virajı puansız geçmişti. Yine de takımın son haftalarda sahaya yansıttığı mücadele gücü, Gaziantep FK karşısına yüksek enerjiyle çıkacağının işaretlerini veriyor.

A Milli Takım'ın 2026 Dünya Kupası maç programı ve stadyumları açıklandı
A Milli Takım'ın 2026 Dünya Kupası maç programı ve stadyumları açıklandı
İçeriği Görüntüle

Dolmabahçe’de kazanamama serisi moral bozuyor

Siyah-beyazlı ekibin en dikkat çeken sorunlarından biri ise iç sahadaki sonuçlar. Beşiktaş, Dolmabahçe’de oynadığı son 3 lig maçında galibiyet alamadı. Gençlerbirliği’ne 2-1, Fenerbahçe’ye 3-2 yenilen takım, Samsunspor karşısında da 1-1’lik beraberliğe razı oldu.

Bu üç maçta toplam 8 puan bırakan Beşiktaş, sahasında öne geçtiği maçlarda üstünlüğünü koruyamadığı için eleştirilmişti. Siyah-beyazlılar, Gaziantep FK karşısında bu olumsuz tabloyu tersine çevirmeyi hedefliyor.

Kadroda eksikler ve sınırdaki oyuncular

Beşiktaş’ta sakatlıkları süren Mustafa Erhan Hekimoğlu ile Necip Uysal, yarınki mücadelede forma giyemeyecek. Öte yandan 3 sarı kartla ceza sınırında bulunan Felix Uduokhai, yarın kart görmesi halinde takımını Trabzonspor karşısında yalnız bırakacak.

Alman stoperin durumu, teknik ekip açısından özel olarak takip ediliyor. Uduokhai, Alanyaspor, Başakşehir ve Galatasaray maçlarında gördüğü kartlarla sınıra dayanmış durumda.

Rafa Silva için karar henüz verilmedi

Taraftarların en çok merak ettiği konu ise şüphesiz Rafa Silva’nın durumu. Uzun süren bireysel çalışmaların ardından bu hafta takımla antrenmanlara dahil olan Portekizli yıldız, son üç maçta kadroda yer almamıştı.

Teknik direktör Sergen Yalçın, oyuncunun fiziksel durumuna göre son kararını bugün yapılacak antrenmanın ardından verecek. Yalçın’ın, Silva’yı riske etmemek adına temkinli davrandığı bildiriliyor.

Beşiktaş, Gaziantep’e karşı galibiyet özlemini bitirmek istiyor

Beşiktaş’ın Gaziantep FK karşısında geçmiş yıllara uzanan bir şanssızlık serisi bulunuyor. Siyah-beyazlılar, rakibiyle oynadığı son 3 lig maçında galibiyet çıkaramadı.

  • 2023-2024 sezonunun ikinci yarısında 2-0 mağlup oldu.

  • Geçen sezonun ilk yarısında 1-1 berabere kaldı.

  • Ligin ikinci yarısında Dolmabahçe’de oynanan maçı Gaziantep FK 2-1 kazanarak Beşiktaş’a deplasmanda ilk kez üstünlük sağladı.

Bu nedenle yarın oynanacak karşılaşma, hem galibiyet hasretini bitirmek hem de bu seriyi tersine çevirmek açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ