Salah Bodrum'da gündem oldu!
Salah Bodrum'da gündem oldu!
İçeriği Görüntüle

2025-2026 sezonu hazırlıklarına hız veren Beşiktaş, transferdeki ilk bombasını patlatmak üzere. Siyah-beyazlı kulüp, sol bek pozisyonu için Benfica forması giyen David Jurasek ile anlaşmaya vardı. Avrupa basınında yer alan haberlere göre, transferin detayları büyük ölçüde netleşti.

Jurasek kiralık olarak geliyor

Transferin duyurusunu yapan ilk isim ise dünya futbolundaki güvenilir haber kaynaklarından biri olan Fabrizio Romano oldu. Romano, 25 yaşındaki Çekyalı sol bekin, Beşiktaş’a kiralık olarak katılacağını yazdı. Taraflar arasında yapılan görüşmelerin son aşamaya geldiği, imzaların ise önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor.

Geçen sezonu Hoffenheim'da geçirdi

David Jurasek, 2023 yılında Slavia Prag’dan Benfica’ya 5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olmuştu. Ancak Portekiz temsilcisinde forma şansı bulmakta zorlanan genç sol bek, geçen sezon Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim'a kiralanmıştı. Alman kulübünde 14 lig maçında forma giyen Jurasek, 1 asistlik performans ortaya koydu.

9095 Besiktas David Jurasek Transferinde Sona Yaklasti

Beşiktaş’ta sol beke genç ve dinamik takviye

Beşiktaş’ın Jurasek transferiyle, savunmanın sol tarafında daha genç ve dinamik bir yapı kurmayı hedeflediği belirtiliyor. Kulüp yetkilileri, oyuncunun hem fiziksel özellikleri hem de Avrupa deneyimiyle takıma katkı sağlayacağına inanıyor. Jurasek’in, Şenol Güneş’in yeni sezon planlamasında önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor.

Transfer haberinin duyulmasının ardından Beşiktaş taraftarları sosyal medyada oyuncuyla ilgili yorumlar yapmaya başladı. Özellikle Bundesliga tecrübesi ve genç yaşıyla dikkat çeken Jurasek için taraftarlar, "Doğru bir yatırım", "Dinamik oyun yapısına uyum sağlar", "Umarız Guti etkisi yaratır" gibi yorumlarda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ