Can Holding’e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ikinci bir operasyon gerçekleştirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yürütülen çalışmada, 35 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

Sedat Peker Türkiye'ye dönecek mi? Avukatı ilk kez açıkladı…
Sedat Peker Türkiye'ye dönecek mi? Avukatı ilk kez açıkladı…
İçeriği Görüntüle

Operasyon, İstanbul merkezli olmak üzere Mersin, Iğdır ve İzmir’de eş zamanlı olarak yapıldı. Aralarında Binsat Holding Yönetim Kurulu Başkanları Arafat Bingöl ve Cengiz Bingöl, Bilgi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Remzi Sanver, Mehmet Kenan Tekdağ ile Can Holding sahiplerinden Şakir Can ve Murat Can’ın eşleri Betül Can ve Zühal Can’ın da bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı.

Dijital materyal ve belgelere el konuldu

Eş zamanlı baskınlarda şirket merkezleri ve ikamet adreslerinde aramalar yapıldı.
Çok sayıda dijital materyal, belge ve değerli evraka el konuldu.

Başsavcılık, soruşturmanın örgütsel yapının mali bağlantılarını ve para hareketlerini ortaya çıkarmak amacıyla sürdürüldüğünü belirtti.

Başsavcılıktan resmi açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Devam eden soruşturma kapsamında, yeni MASAK raporu ve elde edilen deliller doğrultusunda örgüt yapılanması içinde aktif rol aldıkları değerlendirilen 35 şüpheliye yönelik ikinci aşama operasyon, Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde bugün İstanbul merkezli olmak üzere Mersin, Iğdır ve İzmir illerinde eş zamanlı olarak icra edilmiştir.”

Açıklamada, 26 şüphelinin gözaltına alındığı, 3 kişinin yurt dışında bulunduğu ve 6 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Soruşturma genişliyor

Yetkililer, elde edilen yeni MASAK raporunun ardından örgüt içi para trafiğinin izlerinin genişletildiğini ve uluslararası bağlantıların da araştırıldığını belirtti.

Soruşturmanın, ilgili kurumların iş birliğiyle ve yasal çerçevede kesintisiz olarak sürdürüleceği vurgulandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ