Güzelbahçe Belediyesi'nde peş peşe yaşanan siyasi ve hukuki depremlerin yankıları sürüyor. Hakkında yürütülen geniş çaplı soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderilen ve İçişleri Bakanlığı kararıyla koltuğundan edilen Mustafa Günay, sessizliğini el yazısıyla kaleme aldığı duygusal bir mektupla bozdu. Günay'ın kamuoyuyla paylaşılan veda niteliğindeki mesajı, ilçedeki siyasi tansiyonu yeniden hareketlendirdi.
Cezaevinden Kendi Yazısıyla Seslendi
Hakkındaki iddiaların ardından 27 Mayıs 2026 tarihinde resmen görevden uzaklaştırılan Günay, Güzelbahçe halkına hitaben yazdığı mektupta hakkındaki suçlamaları üstü kapalı bir şekilde reddetti. Kendi el yazısı ve imzasıyla paylaşılan notta, sürecin kendisi için bir haksızlık olduğunu savunan Günay, şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Güzelbahçeli komşularım, 2 yıl önce sizlerle çıktığım bu kutsal yolda hiçbir zaman yanlış bir şey yapmadım. Benim günahım; çok çalışmak ve sizleri çok sevmek oldu. Benim bıraktığım bu bayrağı, benim yerime gelecek dava arkadaşlarım devam ettirecektir. Sizleri çok seviyorum."
Ağır Suçlamalarla Tutuklanmıştı
Günay'ın "tek günahım çok çalışmak" diyerek savunduğu hukuki sürecin dosyasında ise oldukça ağır suçlamalar yer alıyor. Soruşturma kapsamında Günay'a yöneltilen temel suçlamalar arasında; "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve örgüte üye olma", "rüşvet", "görevi kötüye kullanma" ve ilçede "imar kirliliğine neden olma" gibi maddeler bulunuyor. Bu suçlamalar neticesinde mahkemece tutuklanan Günay, bakanlık tasarrufuyla da belediye başkanlığı görevinden el çektirilmişti.
Güzelbahçe Meclisi 5 Haziran'da Sandık Başında
Yaşanan bu şok edici gelişmelerin ardından Güzelbahçe Belediyesi'nde yönetim boşluğunu doldurmak için resmi süreç başlatıldı. İzmir Valiliği'nden yapılan son dakika açıklamasına göre, İçişleri Bakanlığı'nın uzaklaştırma kararının ardından ilçe belediye meclisi olağanüstü toplanma kararı aldı.
Güzelbahçe'nin yeni belediye başkan vekili, meclis üyelerinin kendi aralarında yapacağı oylamayla belirlenecek. Kritik seçim, 5 Haziran 2026 Cuma günü saat 15.00'te Güzelbahçe Belediyesi Hizmet Binası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilecek. Günay'ın mektubunda işaret ettiği "dava arkadaşlarının" bu seçimde nasıl bir strateji izleyeceği ise merakla bekleniyor.





