Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu. Kütahyalı, kurultayın iptal edileceğini ve partiye geçici kayyum atanacağını öne sürdü. Söz konusu iddia kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, siyasi çevrelerden ve kamuoyundan farklı tepkiler geldi.

Rasim Ozan Kutahyali Hakkinda Halki Yaniltici 18516743 5725 M

99 kişinin yargılandığı Saraçhane davası 3 Ekim'e ertelendi 99 kişinin yargılandığı Saraçhane davası 3 Ekim'e ertelendi

Başsavcılıktan hızlı adım: Soruşturma başlatıldı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kütahyalı’nın bu iddiası üzerine hemen harekete geçti. Başsavcılık, gazeteci hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla re’sen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, bu tür iddiaların toplumda huzursuzluk yaratabileceğine dikkat çekildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan açıklama geldi

Olayın kısa sürede büyümesi üzerine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da resmi bir açıklama yaptı. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bazı CHP delegelerinin şikâyetleri üzerine adli soruşturma başlatıldığını belirtti. Tunç ayrıca, bazı çevrelerce Ankara Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılan davalarla ilgili süreçlerin devam ettiğini, ancak bu süreçlerin sosyal medyada yanlış ve yanıltıcı şekilde aktarıldığını vurguladı.

Rasim Ozan Kutahyali Hakkinda Halki Yaniltici 18516743 2813 M

Dezenformasyon iddiaları ve kamuoyuna uyarı

Bakan Tunç, “Kamuoyunu yanıltmaya yönelik dezenformasyon amaçlı bu tür mesnetsiz iddialara itibar edilmemelidir,” ifadeleriyle, yapılan paylaşımların gerçek dışı olduğuna işaret etti. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu 217/A maddesi gereğince Kütahyalı hakkında “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçu kapsamında adli soruşturma başlatıldığını da yineledi.

Editör: Ömer Ceylan