İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi. Dervişoğlu'nun X hesabından yaptığı paylaşımda "Türk milleti adına verilen kararlar, milletin vicdanına aykırı olamaz. Herkes iyi bilsin ki; mahkeme kadıya mülk değildir" ifadelerini kullandı.
ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NE GİTMİŞTİ
Sabah saatlerinde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve CHP'ye destek amacıyla iftardan sonra Saraçhane'ye gideceği açıklanan Dervişoğlu, partililer eşliğinde Çağlayan Adliyesi'ne gitmişti.
Cuma günü İYİ Partililere gönderilen metinde şunlar yer almıştı:
"Değerli Başkanlarım,
Demokrasiye sahip çıkmak, adaletin ve millet iradesinin yanında durmak için bu akşam iftar sonrası Saraçhane'de buluşuyoruz. Genel Başkanımızın da katılacağı buluşmada İYİ Parti bayraklarımızla ön saflarda yerimizi alacağız. "