Türkiye-İtalya-Libya zirvesine Dolmabahçe Çalışma Ofisi ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İtalya Başbakanı Meloni ve Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe'yle gerçekleştirdiği zirvede ülkelerin işbirliği ve bölgesel konular ele alındı.
Türkiye ile Libya arasında 2019'da imzalanan deniz yetki alanı sahası mutabakatının gözden geçirilmesi öngörülüyor. Libya'nın güvenliği masadaki konular arasında. Ekonomik iş birlikleri ve yatırımlar da görüşüldü.
Bölgesel ve küresel gelişmeler, Suriye'deki son durum ve Rusya-Ukrayna savaşı ile Türkiye'nin Avrupa Birliği ilişkilerinin de gündemdeki konular arasında yer aldı.
Zirvede, Erdoğan'ın İsrail'in Gazze'deki katliamları ve insani durumu gündeme getireceği belirtildi.