Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün yaptığı konuşmada Türkiye’nin geleceğine ilişkin önemli mesajlar verdi. Ülkeye yapılan hizmetlerin yalnızca yol, bina ve çevre projeleriyle sınırlı olmadığını vurgulayan Erdoğan, “İktidar ve ittifak olarak en büyük yatırımı milletimizin kardeşliğine yapıyoruz. Türkiye'nin güvenliğine yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Cumhur İttifakı olarak yaklaşık bir yıl önce başlattıkları ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinin başarıyla ilerlediğini belirtti. “Tahriklere gelmeden, şehit yakınları ve gaziler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin hassasiyetlerini gözeterek bu süreci bugünlere getirdik.” dedi.

“Terör örgütü unsurlarını sınır hattından çekiyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadelede gelinen aşamaya dair dikkat çeken bilgiler paylaştı. Münfesih terör örgütünün kısa süre önce silahlı unsurlarını Türkiye’den çekmeye başladığını hatırlatarak, “İlgili birimlerimiz sahadaki gelişmeleri anbean takip ediyor. Hedefe giden yolda atılan her olumlu adımı önemsiyoruz.” dedi.

Bu açıklama, son haftalarda TBMM’deki Terörsüz Türkiye Komisyonu çalışmalarının hız kazanmasının ardından geldi. Erdoğan, “Meclisimizde kurulan Komisyon yoğun bir şekilde çalışıyor. Perşembe günü Adalet ve Dışişleri bakanlarımız Komisyonu bilgilendirdi.” sözleriyle sürecin kurumsal zeminde sürdüğünü vurguladı.

“DEM Parti heyetiyle verimli bir görüşme gerçekleştirdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kez İmralı Heyeti ile yapılan görüşmeye ilişkin açıklamada bulunarak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde DEM Parti heyetiyle bir araya geldiklerini söyledi.
Kendileriyle son derece yapıcı, verimli ve geleceğe dair umut verici bir görüşme gerçekleştirdik. İnşallah bu görüşmenin yansımalarını önümüzdeki günlerde göreceğiz.” ifadelerini kullanan Erdoğan, diyalog ve uzlaşı vurgusu yaptı.

Cumhurbaşkanı, “Cumhur İttifakı olarak ülkemizin ve milletimizin hayrına olan işlerde hızlı davranılması gerektiğine inanıyoruz. Hassas, yapıcı ve kucaklayıcı bir yaklaşımla çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diyerek, toplumsal barış sürecine ilişkin olumlu mesajlar verdi.

Ticaret Bakanlığı’ndan patates fiyatı açıklaması: “25 lira iddiası gerçeği yansıtmıyor”
Ticaret Bakanlığı’ndan patates fiyatı açıklaması: “25 lira iddiası gerçeği yansıtmıyor”
İçeriği Görüntüle

“Barışın ve huzurun egemen olduğu yeni bir dönem başlatacağız”

Erdoğan, açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:
Milletimizin ödediği bedellerin boşa gitmediği, sadece sınırlarımız içinde değil sınırlarımızın ötesinde de barışın, güvenliğin, huzurun ve kardeşliğin egemen olduğu yeni bir dönemi mutlaka başlatacağız.

Cumhurbaşkanı’nın bu ifadeleri, hem DEM Parti ile yürütülen diyalog sürecinin hem de terörsüz Türkiye hedefinin önümüzdeki dönemde yeni gelişmelere açık olduğunu gösterdi.

Kaynak: haber merkezi