İzmir’de toplu ulaşımda düzenlemeye giden ESHOT Genel Müdürlüğü, 8–9 Kasım 2025 tarihlerinde yapılacak İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi (AUZEF) ara sınavları için 596 numaralı hattın sefer saatlerini sınav saatlerine göre yeniden düzenledi.

İzmir, Çinli turizmcileri tarihin kalbinde ağırladı: Agora'da turizm köprüsü kuruldu
İzmir, Çinli turizmcileri tarihin kalbinde ağırladı: Agora'da turizm köprüsü kuruldu
İçeriği Görüntüle

Kurumdan yapılan açıklamada, sınav günlerinde öğrencilerin kampüslere ulaşımında yaşanabilecek yoğunluğun önüne geçmek amacıyla ek sefer planlaması yapıldığı bildirildi.

“Öğrencilerimizin rahat ulaşımı için”

ESHOT’un resmi açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“08–09 Kasım 2025 tarihlerinde yapılacak olan İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Ara sınavı (vize) sebebiyle, hemşehrilerimizin ikametlerinden sınav merkezlerine ulaşımlarını daha kolay sağlayabilmeleri için 596 Katip Çelebi Ünv. – Egekent Aktarma hattı, sınav saatlerine uygun olarak hizmet verecektir.”

Açıklamada, öğrencilerin ve vatandaşların güncel sefer saatlerini ESHOT’un mobil uygulaması ve resmî internet sitesi üzerinden kontrol etmeleri gerektiği hatırlatıldı.

İzmirli öğrenciler için kolaylık

ESHOT yetkilileri, düzenlemenin sadece sınav günlerine özel olduğunu ve benzer toplu ulaşım önlemlerinin diğer büyük sınav dönemlerinde de sürdürüleceğini belirtti.

Uygulamanın, özellikle Katip Çelebi Üniversitesi çevresinde oluşabilecek yoğunluğu azaltması ve sınava katılacak binlerce öğrencinin zamanında ulaşımını sağlaması hedefleniyor.

Kaynak: haber merkezi