Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Nif Mahallesi'nde sabahın erken saatlerinde büyük bir yangın çıktı. Görgü tanıklarının aktardığına göre, bir evden yükselen dumanları fark eden mahalle sakinleri hızla 112 Acil Çağrı Merkezi’ne haber verdi.
Alevler kısa sürede evi sardı
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede büyüyen alevler, ahşap yapıdaki evi tamamen sararken, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri yangına hızla müdahale etti. Uzun süren çalışmalar sonucu alevler kontrol altına alınarak söndürüldü.
Yaşlı çift kurtarılamadı
Sağlık ekipleri, yangının tamamen söndürülmesinin ardından evde inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde, evde yaşayan 83 yaşındaki Murat Ekiz ile 81 yaşındaki Naciye Ekiz'in yaşamını yitirdiği belirlendi. İlk incelemelere göre, yangının odun sobasından kaynaklandığı tespit edildi.
Soruşturma başlatıldı
Yangın sonrası olay yerinde savcılık ve polis ekipleri detaylı inceleme başlattı. Evdeki ısıtma sistemi ve soba kullanımıyla ilgili teknik rapor hazırlanacağı öğrenildi. Yetkililer, vatandaşları özellikle soba kullanımı konusunda dikkatli olmaya çağırdı.