Tayland’ın başkenti Bangkok’taki Huamark Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Filenin Sultanları, ABD karşısında muhteşem bir performans sergiledi. Şampiyona boyunca set vermeden çeyrek finale kadar gelen ay-yıldızlılar, bu kez de ABD’yi 3-1 yenerek dünya şampiyonasında yarı finale kalan ilk Türk takımı unvanını elde etti.

Vargas ve Ebrar’dan yıldızlaşan performans

Karşılaşmaya hızlı başlayan Türkiye, ilk seti 25-14 gibi net bir skorla aldı. İkinci sette önde olmasına rağmen 22-25 geriye düşen ay-yıldızlılar, üçüncü sette toparlandı ve 25-15’lik skorla üstünlüğü tekrar eline geçirdi. Dördüncü sette ise son sözü yine Sultanlar söyledi ve 3-1’lik zaferle adını yarı finale yazdırdı.

Melissa Vargas kritik anlarda ürettiği sayılar ve toplam 4 ace’iyle maçın en etkili oyuncularından oldu. Ebrar Karakurt, Eda Erdem ve Hande Baladın da hücum ve savunmadaki katkılarıyla öne çıktı. Zehra Güneş’in blok performansı ABD’nin hücumlarını kesmede büyük rol oynadı.

Tarihe geçen yolculuk

Çeyrek final öncesine kadar tek set bile kaybetmeyen Türkiye, ABD karşısında da gösterdiği dirençle dünya voleybolunda iddiasını ortaya koydu. Başantrenör Daniele Santarelli’nin taktikleri, oyuncuların uyumu ve motivasyonu ile birleşince Filenin Sultanları sahadan büyük bir zaferle ayrıldı.

Galatasaray’da gözler 11 Eylül’de: Hakan ve Barış Alper kararı bekleniyor
Galatasaray’da gözler 11 Eylül’de: Hakan ve Barış Alper kararı bekleniyor
İçeriği Görüntüle

Bu tarihi başarı, Türkiye’nin kadın voleybolundaki yükselişini bir kez daha gözler önüne serdi. Filenin Sultanları, artık gözünü yarı final mücadelesine dikti.

Kaynak: Haber Merkezi