Transfer sezonuna hızlı giren Galatasaray, gözünü Avrupa devlerinin kadrosundaki yıldızlara dikti. Victor Osimhen transferi için görüşmeleri sürdüren sarı-kırmızılılar, Dries Mertens’in ayrılığı sonrası hücum hattında doğacak boşluğu da üst düzey bir isimle doldurmak istiyor.

Bu doğrultuda teknik heyet ve yönetim, İngiltere Premier Lig devi Chelsea’nin yıldızı Christopher Nkunku’yu transfer listesine dahil etti.

Sarı-kırmızılılardan Nkunku için kiralık formül

Galatasaray cephesinden gelen bilgilere göre, 27 yaşındaki Fransız oyuncunun kiralanması için hazırlıklar başladı. Osimhen transferinin sonuçlanmasının ardından, Christopher Nkunku için resmi girişimlerin başlaması bekleniyor.

Chelsea ile 2029 yılına kadar sözleşmesi bulunan yıldız futbolcunun, Türkiye’de forma giymeye sıcak baktığı öğrenildi. Nkunku’nun düzenli forma giyeceği bir takımda kendini yeniden göstermek istediği, Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi hedefinin de ilgisini çektiği belirtiliyor.

Gettyimages 2183717660 (2).Jpg

Avrupa devlerinin radarında

Christopher Nkunku yalnızca Galatasaray’ın değil, birçok Avrupa devinin de radarında. Kariyerinde RB Leipzig ve Chelsea formaları giyen oyuncu, teknik kapasitesi ve çok yönlülüğü ile ön plana çıkıyor. Hem 10 numara pozisyonunda hem de forvet arkasında görev alabilen Nkunku, aynı zamanda kanatlarda da etkili olabiliyor.

Bu çok yönlü oyun yapısı, özellikle Mertens sonrası oluşan taktik boşluğa ilaç gibi görünüyor. Sarı-kırmızılı teknik ekip, Nkunku’yu hücum organizasyonlarının merkezine koymayı planlıyor.

Muhammed Salah Bodrum’dan 400 milyon TL’ye ev satın aldı!
Muhammed Salah Bodrum’dan 400 milyon TL’ye ev satın aldı!
İçeriği Görüntüle

Geçen sezon performansı dikkat çekti

2024-2025 sezonunda Chelsea formasıyla 47 maça çıkan Nkunku, 15 gol ve 5 asist üreterek önemli bir katkı sağladı. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri ise 35 milyon Euro civarında. Galatasaray yönetimi, bu yüksek bonservis bedeli nedeniyle kiralama formülüne yönelirken, maaş yükünün bir kısmını Chelsea’nin karşılaması hedefleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ