Ege'nin iki köklü kulübü, hem genç oyuncuların tecrübe kazanması hem de kadro planlamalarının daha verimli yürütülmesi amacıyla stratejik bir ortaklığa imza atmaya yakın. Menaf Kıyanç başkanlığındaki Muğlaspor yönetiminin bugün gerçekleştireceği İzmir ziyaretiyle iş birliğinin resmiyet kazanması hedefleniyor.

Mehmet Sepil'den anlamlı destek ve aile bağı

Muğlaspor ile Göztepe arasındaki bu yakınlaşmanın arkasında derin bir bağ bulunuyor. Muğlaspor'un kurucu başkanlarından Latif Sepil'in yeğeni olan Göztepe Onursal Başkanı Mehmet Sepil, yeşil-beyazlı ekibin yaşadığı şampiyonluğun ardından kulübe 5 milyon TL'lik önemli bir prim desteği sağlamıştı. Bugün yapılacak kritik zirvede tarafların el sıkışması durumunda, iş birliğinin detayları sahaya yansıyacak.

Genç yetenekler ve yabancı oyuncular Muğlaspor'a kiralanacak

Anlaşma sağlandığı takdirde Muğlaspor, Göztepe'nin Süper Lig kadrosunda doğrudan şans bulamayan yetenekli genç futbolculara kapılarını açacak.

Projenin öne çıkan detayları ve oyuncu planlaması şu şekilde:

  • Genç Yabancılara 1. Lig Deneyimi: Göztepe, gelişim göstermesini ve tecrübe kazanmasını istediği genç yabancı futbolcularını Muğlaspor'a kiralayarak 1. Lig'de vitrine çıkaracak.

  • Öne Çıkan İsimler: Sarı-kırmızılı ekibin U19 takımında forma giyen golcü oyuncusu Salem Bouajila ile Ürdünlü forvet İbrahim Sabra gibi dikkat çeken isimler, kiralık formülle Muğlaspor kadrosuna dahil olabilecek.

  • Kararı Stoilov Verecek: Göztepe'nin birçok genç oyuncusu önce Slovenya'da gerçekleştirilecek yurt dışı kampında denenecek. Teknik Direktör Stanimir Stoilov'un kamp performansı sonrası hazırlayacağı rapor doğrultusunda hangi isimlerin kiraya verileceği kesinleşecek.

    Jhon Duran’ın Galatasaray sözleri Fenerbahçe taraftarını kızdırdı
    Jhon Duran’ın Galatasaray sözleri Fenerbahçe taraftarını kızdırdı
    İçeriği Görüntüle

Altınordu formülü yabancı kuralına takılmıştı

Göztepe, daha önce bu tarz bir pilot takım ya da iş birliği projesi için bir diğer İzmir temsilcisi Altınordu'yu gündemine almıştı. Ancak TFF kuralları gereği, yabancı oyuncuların 2. Lig'de forma giymesinin yasak olması nedeniyle kırmızı-lacivertli kulüple yürütülen görüşmeler durdurulmuştu. Muğlaspor'un 1. Lig'e yükselmesiyle birlikte yabancı oyuncu oynatma hakkının bulunması, bu dev iş birliğinin önünü açan en büyük etken oldu.

Kaynak: haber merkezi