Altınordu'da gözler Fethiye maçında Altınordu'da gözler Fethiye maçında

Göztepe, Samsunspor ile oynadığı Trendol Süper Lig'deki karşılaşmada yaşadığı sakatlıkla bir darbe daha aldı. Takımın sol bek oyuncusu Djalma Silva, maçın 20. dakikasında sakatlanarak oyundan çıktı. İlk müdahalesi yapılan Silva, bir süre sonra tekrar sahaya dönse de sakatlık şiddetlenince sahayı sedye ile terk etmek zorunda kaldı. Yapılan MR tetkikleri, Silva'nın çapraz bağlarının koptuğunu gösterdi ve oyuncu sezonu kapatmış oldu. Bu, Göztepe'nin sakatlıklar yüzünden sezonu kapatan üçüncü oyuncusu oldu.

Göztepe'de sakatlıklar bir türlü bitmek bilmiyor

Göztepe'de bu sezon sakatlıklar, takımın başına büyük bir bela oldu. Sezon başında Kubilay Kanatsızkuş, ayak bileğinde bağ yaralanması nedeniyle uzun bir süre sahalardan uzak kaldı ve yaklaşık 5 ay sonra forma giyebildi. Isaac Solet de 24 Kasım 2024 tarihinde Beşiktaş deplasmanında çapraz bağlarını kopararak sezonu kapattı. Solet'in sakatlığının hemen ardından David Datro Fofana, Chelsea'den kiralık olarak geldiği Göztepe'de, 7 Aralık 2024'te oynanan Adana Demirspor karşılaşmasında çapraz bağ sakatlığı yaşadı ve o da sezonu kapattı. Göztepe, Fofana'nın sözleşmesini ara transfer dönemi sırasında sonlandırarak, başka bir futbolcu arayışına girdi.

Sakatlıklar Göztepe'nin sezonunu zora sokuyor

Sakatlıklar nedeniyle Göztepe'nin kadrosu her geçen gün daha da daralıyor. Djalma Silva'nın sakatlığı, takımın defansif gücünü daha da zayıflatacak. 30 yaşındaki oyuncu, bu sezon tüm kulvarlarda 25 maçta görev aldı ve 1 gol, 2 asistlik katkı sağladı. Ancak şu anki durumda, Silva'nın sahalara dönmesi için en az 9 ay geçmesi bekleniyor. Bu da Göztepe'nin kadrosunda önemli bir boşluk yaratacak. Takım, sezonun geri kalan kısmında bu sakatlık zincirinin etkilerini atlatabilmek için yoğun bir mücadele verecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ