Tunceli'de 5 Ocak 2020'den bu yana kayıp olan üniversite öğrencisi Gülistan Doku'nun kaybolmasına dair soruşturmada kritik bir gelişme yaşandı. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin Tunceli Devlet Hastanesi Başhekimi Çağdaş Özdemir, elde edilen yeni deliller doğrultusunda gözaltına alındı.

Özdemir, kaybolan Doku’nun hastaneye giriş kayıtlarının silinmesi ve diğer şüpheli bağlantılarla ilişkilendirilerek adliyeye sevk edildi.

Altınordu'dan mucizevi geri dönüş
Altınordu'dan mucizevi geri dönüş
İçeriği Görüntüle

Hastane kayıtları silinmişti

Soruşturma sürecinde elde edilen bilgiye göre, Gülistan Doku'nun 31 Aralık 2019 tarihinde Tunceli Devlet Hastanesi’ne giriş yaptığına dair kayıtlara ulaşıldı. Ancak, bu kayıtların daha sonra silindiği tespit edildi. Bu silme işlemi, soruşturmayı yürüten ekiplerin dikkatini çekti ve durumu Çağdaş Özdemir'in sorgulanmasını gerektirdi.

Hastane başhekiminin, kaybolan genç kızla ilgili soruşturmanın seyrini değiştirebilecek yeni delillerle ilişkilendirilmesi, dosyada yeni bir boyutun açılmasına yol açtı.

Soruşturma genişliyor

Gülistan Doku'nun kaybolmasının ardından başlatılan soruşturma, zamana yayılan titiz bir araştırmayla devam ediyor. Çağdaş Özdemir'in gözaltına alınması, hem hastane yönetimi hem de şüpheli şahıslar hakkında yeni bilgilerin ortaya çıkmasına sebep oldu.

Özdemir’in adliyeye sevk edilmesi, soruşturmanın derinleştiğini ve olayla ilgili daha fazla bilginin ortaya çıkabileceğini gösteriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ