Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, yılın ilk çeyreğinde sınır kapıları ve limanlarda yürüttüğü denetimlerde kaçakçılığa geçit vermedi. Yapılan operasyonlarda, yasa dışı yollarla Türkiye’ye sokulmak istenen toplam 233 araca el konuldu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ele geçirilen araçların piyasa değerinin yaklaşık 280 milyon 533 bin TL olduğu belirtildi. Operasyonlarda yakalanan araçların dağılımı ise 104 otomobil, 48 TIR, 56 farklı vasıta ve 25 iş makinesi olarak kayıtlara geçti. Gümrük sahalarında gerçekleştirilen kontrollerin, kayıt dışı ekonominin önlenmesi ve haksız rekabetin engellenmesi açısından kritik rol oynadığı vurgulandı. Denetimlerin, özellikle yasa dışı ticaretin önüne geçilmesi ve kamu düzeninin korunması amacıyla artırıldığı ifade edildi.

Bahçeli İbrahim Tatlıses'i aradı
Bahçeli İbrahim Tatlıses'i aradı
İçeriği Görüntüle

“Mücadele kararlılıkla sürüyor”

Bakanlık açıklamasında, “Gümrükler Muhafaza ekiplerince yürütülen bu operasyonlar, kayıt dışı ekonominin önlenmesi, haksız rekabetin engellenmesi ve kamu düzeninin korunması açısından önemli bir rol oynamaktadır. Gerçekleştirilen denetim ve müdahalelerle kaçakçılık faaliyetlerine karşı etkin bir mücadele ortaya konulmakta olup, yasa dışı ticaretle mücadele kararlılıkla sürdürülmektedir. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri, ülkemizin ekonomik güvenliğinin sağlanması, yasal ticaretin korunması ve kaçakçılıkla etkin mücadele edilmesi amacıyla çalışmalarını aralıksız ve kararlılıkla sürdürmektedir” denildi.

Kaynak: Haber Merkezi