Salgın biçim, renk, yön değiştirip çılgıncasına egemenliğini sürdürüyor. Aşıların sayısını da artırıyoruz. Nereye değin sürecek, nasıl bir oyun oynanıyor, nasıl bir kurguya kurbanız?!
Şaşkınız, tedirginiz, kaygılıyız, yarınımıza umutla bakamamanın ezikliği içindeyiz!
Öte yandan dolar kur yapıp duruyor! Ekonomi çığırından çıkmış, toplumu yoksulluğa, yoksunluğa, açlığa itiyor. Çarşı- Pazar yangın yeri! Güvensizlik, düş kırıklığı…
Böylesine bir durumda yeni yıla iyi dilekleri iletmek, süslü sözleri söylemek ne güç değil mi sevgili dostlar?
Hiç böyle olmamıştım; bu denli umarsızlık, umutsuzluk içine düşmemiştim. Elbette umudun şiirselliğini, öyküselliğini duyarlığını, duygusallığını içimden atmam olası değil.
Bağışlayın bu kez. Gelecek olan 2022 daha beter olmasın dileklerine tutundum. Gelen bir öncekini aratmasın. Gönlüm insana sevgiden, umuttan, aşktan, iyilikten, güzellikten, hakça olandan, eşitlikten beslenecek değerlerin egemen olmasını istiyor.
Şair dost Hasan Akarsu’nun yeni yıl iletisindeki “umutsuzluk yasak” sözünü de bir yanıma yazdım. Zaten neyimiz kaldı ki? Umudu da tüketirsek vay ki vay halimize!
Daha çok bunaltmadan, içinizi karartmadan hadi biz dost kitaplara gidelim. Kitapların kokusuna, aydınlığına, dostluğuna…
H.Hüseyin Yalvaç'tan “ Ben Bir Yalnızlığım”
İzmir’in bilinen, sevilen şairlerindendir H.Hüseyin Yalvaç. Ne ki yıllardır “Saray”da yaşıyor. Eyvah! Bu saray bildiğiniz saraylardan değil… Karıştırılmasın. Tekirdağ’ın Saray ilçesi.
Yalvaç, son yıllarda şiirlerini buradan kurgulayıp okurlarına sunuyor. Denemeler, mektuplar, şiirler… Daha nice yazacakları olduğunu da biliyorum. Hiç boş durmuyor. Yalvaç’ın bu kitabı Barış Kitap Yayınları’ndan çıktı.
Şaban Akbaba'dan “Ağıt Kahır ve Sevda'
Bursa’da sanat-yazın adına çok güzel işlere imza atan şair Şaban Akbaba “Ağıt Kahır ve Sevda” kitabında bizi “ağıtsız, kahırsız, sevginin yol gösterdiği, beslediği bir dünya” yolculuğuna çıkarıyor. Akbaba “kayıp çocuklar” başlıklı destanında çocukları, gençleri, olayları şair duyarlığı, sorumluluğuyla dile getirmiş. Soma’dan, Roboski’den, Berkin Elvan’dan, Ali İsmail Korkmaz’dan, kıyılan Özgecan’dan, Leyla’dan Zeliş’ten…
Akbaba’nın kitabı Öteki Yayınları’ndan okurlara ulaştı.
İbrahim Tığ'dan “Göl”
Devrek’te gazetecilik, dergicilik, dernekçilik alanında etkin işler üstleniyor İbrahim Tığ. Ama şiir yine de egemen onun yaşamında. 2021’DE “Göl”le esenledi okurunu.“unutma, vakitler sığmıyor cebime/aşka kim kan verecek” demeyi de ihmal etmiyor.Meda Kitap Yayınları’ndan.
Metin Soydeveli'den “Dillerdesin”
İzmir Karşıyaka’da yıllardır “Şiir Kalbimizde” buluşmasına öncülük eden, şiir sevdalılarını örgütleyen Metin Soydeveli, kitap çıkarmayı da unutmuyor. Unutturmuyor kendini okurlarına. Bu kez “Dillerdesin” dedi. Kitabın bir bölümünü de iki dizelik aşk şiirleriyle varsıllaştırmış Soydeveli. At kitap Yayınları’ndan.
Dizdar Karaduman'dan “Şiirlerin Söylediği-3”
Şiirleriyle bildiğimiz Dizdar Karaduman, şiir kitaplarını da kendi beğeni ölçülerinde ciddiyetle değerlendiriyor. Dergilerde yayımladığı yazılarını da kitaplaştırıyor. Şiirlerin söylediği başlığıyla bu kez üçüncü kitabını okurlarla buluşturdu. İzmirli şairlerin kitaplarına odaklanmış yine Dizdar. Klaros Yayıncılıktan…
Mehmet Rüzgar'dan “Leopar Perde”
Bir şiir akşamında tanıdım Mehmet Rüzgâr’ı. Sanırım Şiir Kalbimizde etkinliğinde. Saygılı, şiire tutkulu bir şiir yolcusu. Üç şiir kitabını birden sundu bana. “Leopar Perde” kitabı adıyla ilgimi çekti. Şairdir, seçim onun. “Konu konuyu açarsa söz yorulmaz” diyor. Klaros Yayınları’ndan çıkmış kitabı Rüzgâr’ın…