Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 5 bin personel alımı için başvurular 1-15 Ağustos tarihleri arasında alınmıştı. Süreçte en çok ilgiyi gören pozisyon, 3.172 kişilik kontenjanla infaz koruma memurluğu oldu. Bunun yanında zabıt katibi, hemşire, teknisyen, şoför, aşçı, kaloriferci, hasta bakıcı ve hizmetli gibi farklı alanlarda da personel alınacak.
Sonuçlar henüz açıklanmadı
Adalet Bakanlığı’nın personel alımı sonuçları henüz ilan edilmedi. Bakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre sonuçların önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor. İnfaz koruma memuru adaylarının sözlü sınav tarihleri, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nün resmi sitesi cte.adalet.gov.tr üzerinden açıklanacak.
Zabıt katipleri için sözlü sınav tarihi belli
Zabıt katipliği pozisyonuna başvuran adaylar için sözlü sınav tarihi netleşti. Buna göre adaylar, 27 Eylül 2025 Cumartesi günü sözlü sınava alınacak.
Hangi kadrolar için alım yapılacak?
Toplam 5 bin kişilik kadroda;
-
3.172 infaz koruma memuru,
-
91 hemşire,
-
52 teknisyen,
-
100 şoför,
-
29 aşçı,
-
2 kaloriferci,
-
30 hasta bakıcı,
-
24 hizmetli göreve başlayacak.