İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla ilgili olarak tepkiler sürüyor. CHP'nin eyleminin ardından Konak-Lozan Meydanı'nda toplanan sosyalist gruplar Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Bayraklı'da AK Parti binası yürümek isteyen gruba ise polis müdahale etti.  İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının üçüncü gününde ülke genelinde eylemlilikler sürüyor.  İzmir'de gece eylemlerinin adresleri ise Bayraklı ve Konak oldu.

BAYRAKLI (Videolu)

Bornova'da toplanan ve İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını protesto eden vatandaşlar Bayraklı'da bulunan AK Parti İzmir İl Binası'na yürümek isteyince polis TOMA ve biber gazı ile gruba müdahale etti. 

Ali Babacan'dan Özgür Özel'e dayanışma ziyareti Ali Babacan'dan Özgür Özel'e dayanışma ziyareti

KONAK

CHP'nin eyleminin ardından sosyalist gruplar Lozan Meydanı'nda toplandı. Aralarında Sol Parti, TKP, TİP, ESP, Halk Evleri ve çeşitli sol partilerin yer aldığı gruplar yürüyüşlerini Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Hükümetin politikalarına tepki gösterildiği yürüyüş esnasında sık sık ‘Hükümet İstifa’, ‘Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam’, ‘Birleşe Birleşe Kazanacağız’ ve ‘Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiç Birimiz’ sloganları atıldı.

BİBER GAZI KİMYASAL SİLAHTIR!

Bu arada Türk Tabibler Birliği Merkez Bilgi Merkezi Konseyi dün bir açıklama paylaşarak 'Biber gazı kimyasal bir silahtır! Kullanılımı derhal yasaklanmalıdır" uyarıda bulundu.  Açıklama şöyle:

Kaynak: AJANSLAR