Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanacak kabine, iki haftalık aranın ardından kritik başlıklarla bir araya geliyor. Toplantının en önemli gündem maddesi, Marmara Denizi'nde meydana gelen ve geniş bir bölgede hissedilen 6,2 büyüklüğündeki deprem olacak. Depremin ardından bölgede oluşan hasarlar ve alınacak önlemler, bakanlar kurulunun ilk gündem maddesi olarak ele alınacak.
İstanbul'daki yapı stoku masaya yatırılacak
Depremin ardından en çok tartışılan konulardan biri olan İstanbul'daki yapı stoku, kabine toplantısında detaylı bir şekilde değerlendirilecek. Özellikle risk taşıyan binaların durumu ve mevcut yapıların dayanıklılığı konusunda raporlar paylaşılacak. Bu doğrultuda atılacak adımların belirlenmesi ve önümüzdeki süreçte hızlandırılması planlanan kentsel dönüşüm projeleri masaya yatırılacak.
Kentsel dönüşümde yeni adımlar planlanıyor
Toplantıda sadece mevcut yapıların durumu değil, aynı zamanda yeni ve güvenli konut projeleri de tartışılacak. Kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması, vatandaşların daha güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla yeni finansal destek paketlerinin devreye sokulması hedefleniyor. Özellikle dar gelirli vatandaşlar için ulaşılabilir konut projeleri oluşturulması yönünde yeni kararların çıkması bekleniyor.